Július Sauer o odchode syna z Feyenoordu: Lea berú ako lídra!

Mal na stole viaceré lukratívne ponuky, ale vybral si cenu rastu. Aktuálne najtalentovanejší slovenský futbalista Leo Sauer (18) odišiel ...

Mal na stole viaceré lukratívne ponuky, ale vybral si cenu rastu. Aktuálne najtalentovanejší slovenský futbalista Leo Sauer (18) odišiel na ročné hosťovanie z Feyenoordu Rotterdam k nováčikovi holandskej Eredivisie NAC Breda, kde sa stal spoluhráčom krajana Martina Koscelníka (29).

Fotogaléria

Jeho otec a zároveň agent Július ozrejmil, čo si od toho sľubujú a aký bol záujem o syna na trhu.

Leo si v minulej sezóne zahral Ligu majstrov i na EURO, ale po letnom príchode dánskeho trénera Briana Priskeho (47) do Feyenoordu sa mu situácia sťažila. Exkouč Sparty Praha mu totiž v príprave takmer ani nedal šancu. „Dostal pod ním minimum príležitostí. Preto sme vedeniu Feyenoordu jasne vysvetlili, že je pre nás kľúčové, aby pravidelne nastupoval do zápasov. Po rokovaniach sme sa zhodli, že Leo potrebuje klub, kde dostane veľa hracieho času,“ ozrejmila hlava futbalovej rodiny.

Podmienka

Keď sa náš talentovaný krídelník objavil na trhu, strhol sa o neho obrovský záujem. „Rotterdam však vyložene apeloval na to, aby išiel Leo na hosťovanie v rámci holandskej ligy. Vedenie Feyenoordu taktiež nechcelo diskutovať o možnom predaji, keďže s ním v budúcnosti jasne počíta a chce do neho investovať,“ vysvetlil Július Sauer.

Breda prejavila obrovský záujem a sľúbila aj veľkú minutáž na ihrisku. „Pre Lea, ale aj pre mňa ako otca a agenta je najdôležitejšie, aby pravidelne hrával. V Brede mu túto možnosť dajú. Mali o neho veľký záujem a vyvinuli extrémne úsilie na to, aby ho dostali do klubu. To nám veľmi imponovalo a všetci sa z toho tešíme,“ pripojil.

Skvelé zázemie

Hoci je Breda známy holandský klub, ide o nováčika. „Hoci nebola v prvej lige päť rokov, tak majú vytvorené skvelé zázemie. Majú taktiež úžasných fanúšikov a moderný štadión s kapacitou 20-tisíc divákov, ktorý je rok dopredu neustále vypredaný. Všetci sme sa napokon zhodli, že to bude pre Lea skvelý projekt,“ konštatoval.

Podľa Sauera je najväčší rozdiel medzi Feyenoordom a NAC ten, že Lea v Rotterdame vnímali ako talentovaného mladého hráča s veľkým potenciálom, kým v Brede na ňom chcú stavať hru. „Bude musieť vyspieť a byť lídrom, ktorý bude ťahať ofenzívu. Určite mu to pomôže nabrať veľa skúseností,“ doplnil otec a agent v jednej osobe.

Kde ho chceli?

Hoci Sauer nechcel teraz ešte menovať konkrétne kluby, ktoré o jeho syna prejavili záujem, uviedol aspoň krajiny. „Prišlo nám na stôl veľa ponúk z Talianska, Belgicka, Česka či Rakúska,“ prezradil.

Slovenský útočník Lukáš Haraslín vo farbách českej Sparty Praha.
Haraslín sa dostal do konfliktu s fanúšikmi: Prehovoril o prestupe zo Sparty! Zobraziť článok

Na snímke hlavný tréner mužstva Hajduk Split Gennaro Gattuso.
Dusno v Hajduku pred duelom s Ružomberkom: Legenda končí pre spor s Gattusom Zobraziť článok

Šupler viedol repre v rokoch 1993 - 1996  a 2006 - 2008.
Július Šupler na rovinu o hráčoch z KHL: Keď v minulosti bombardovali Američania kade koho... Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk