Breaking čelí kritike: Na olympiádu nepatrí, neslávne vystúpenie má už aj paródiu!

Našiel si kritikov, ale aj obdivovateľov. Na olympiáde v Paríži mal premiéru breakdance (oficiálne pod názvom breaking). V mužskej aj ...
  • Zdroj: SITA/AP

Našiel si kritikov, ale aj obdivovateľov. Na olympiáde v Paríži mal premiéru breakdance (oficiálne pod názvom breaking). V mužskej aj ženskej kategórii súťažilo spolu 33 pretekárov.

FOTOGALÉRIA: Breaking

Šesť krajín (Kanada, Japonsko, Francúzsko, Litva, Čína a USA) sa tešilo zo zisku medaile. Ťažko povedať, či k ním o štyri roky v Los Angeles pribudnú ďalší.

Zrejme najviac v disciplíne, ktorej kultúrne korene siahajú do newyorského Bronxu 70. rokov, upútala Austrálčanka Rachael Gunnová (36). A to aj napriek tomu, že nevyhrala ani jedno kolo a ako jediná zo všetkých účastníkov nezískala od rozhodcov ani jeden hlas.

Francúzsky plavec Léon Marchand.
Medailovým kráľom olympiády sa stal domáci reprezentant: Stále si neuvedomuje, čo dokázal Zobraziť článok

V skupine pochopiteľne skončila posledná. Austrálčanka vystupovala pod prezývkou Raygun chcela zabodovať plaveckými pohybmi, ale vyšla naprázdno. „Všetky moje pohyby boli originálne,“ povedala po vystúpení. „Kreativita je pre mňa dôležitá. Idem na pódium a predvediem svoje umenie. Niekedy to rozhodcov osloví, niekedy nie,“ dodala Gunnová. No a jej vystúpenie sa medzi fanúšikmi rýchlo stalo hitom, mnohí sa dobre zabávali, dokonca vznikla paródia na jej vystúpenie.

Na snímke najlepšie tri. Momentka,ktorá obletela celý svet.
Trénerka gymnastiek pripravila vlastnú zverenkyňu o bronz: Meškala štyri sekundy! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk