Slováci, tešte sa! Prognóza budúceho draftu NHL vyzerá skvele

Zdá sa, že po tohtoročných draftových suchotách sa majú slovenskí hokejoví fanúšikovia na čo tešiť! Najnovšia draftová prognóza z pera ...

Zdá sa, že po tohtoročných draftových suchotách sa majú slovenskí hokejoví fanúšikovia na čo tešiť! Najnovšia draftová prognóza z pera zámorského experta na mladé nádeje vyzerá nádejne. Dvaja Slováci v prvých dvoch kolách?

Fotogaléria

Rok sucha. Aj tak by sa dal nazvať draftový ročník 2024 z pohľadu slovenského hokeja. Dlho to vyzeralo, že nebudeme mať ani jedného draftovaného hráča do NHL. Napokon v poslednom siedmom kole Washington Capitals siahol po útočníkovi Miroslavovi Šatanovi ml., synovi legende slovenského hokeja a súčasnému prezidentovi zväzu Miroslavovi Šatanovi st.

Juraj s Angélie na spoločnej večeri.
Slafkovský prehovoril o svojom súkromí: Fanúšičky horko zaplakali! Zobraziť článok

Po predošlých dvoch draftových žatvách to bolo značné sklamanie. Napokon, v rokoch 2022 a 2023 mal slovenský hokej až 9 draftovaných hráčov v prvých dvoch kolách. A z toho piatich v prvom kole - v roku 2022 to boli Juraj Slafkovský (Montreal Canadiens), Šimon Nemec (New Jersey Devils), Filip Mešár (Montreal Canadiens) a v roku 2023 Dalibor Dvorský (St.Louis Blues) a Samuel Honzek (Calgary Flames).

Dvaja Slováci v prvých dvoch kolách

Zdá sa, že slovenskí hokejoví fanúšikovia môžu byť smerom k budúcoročnému draftu NHL pozitívne naladení, pretože podľa najnovšej draftovej prognózy z pera Scotta Wheelera z The Athletic môžeme mať dvoch draftovaných hráčov v prvých dvoch kolách, čo by bol skvelý úspech. Spomínaný novinár sa sústredí na mladé nádeje a pred draftom 2025 vydá postupne sedem rebríčkov, toto bol druhý z nich.

V 1. kole by podľa neho mohol byť draftovaný obranca Luka Radivojevič, ktorého zaradil na 27. miesto. Nádej na 2. kolo má zas útočník Tomáš Pobežal, ktorý figuruje v jeho TOP 70 v sekcii čestných uznaní. Luka Radivojevič bude patriť medzi najhorúcejšie prospekty budúcoročného draftu NHL. Očakáva sa, že v budúcej sezóne dostane výraznejší priestor v prvom tíme Orebra v najvyššej švédskej súťaži SHL. Pobežal je hráčom extraligovej Nitry a tiež sa predpokladá, že bude dostávať výraznejší priestor v prvom tíme.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk