Kuriózny dopingový škandál známeho golfistu: Neuveríte, ako sa previnil

Nezvyčajný trest. Golfista Graeme McDowell (45) sa nadchádzajúceho turnaja v Západnej Virginii nezúčastní z veľmi kurióznych dôvodov. ...
  • Zdroj: Northfoto

Nezvyčajný trest. Golfista Graeme McDowell (45) sa nadchádzajúceho turnaja v Západnej Virginii nezúčastní z veľmi kurióznych dôvodov. Skúsený severoírsky reprezentant totiž antidopingové pravidlá porušil aplikáciou kvapiek do nosa.

FOTOGALÉRIA: Graeme McDowell

Graeme McDowell mal počas turnaja v Nashville užiť zakázanú látku levometamfetamin. „V súlade s našou politikou dostane trest na jeden turnaj a bude mu uložená pokuta vo 125-tisíc dolárov," oznámila golfová organizácia LIV Golf. Víťaz US Open z roku 2010 navyše príde o výsledky a odmeny, ktoré získal na spomínanom podujatí v Nashville.

K dopingovému trestu sa okamžite vyjadril aj samotný golfista. „Pred LIV v Nashville som mal veľmi upchatý nos, ktorý ovplyvňoval môj spánok. V snahe zaspať som tak použil nosné kvapky bez toho, aby som si uvedomil, že by mohli byť na zozname zakázaných," vysvetľoval McDowell na sociálnych sieťach.

​Práve zakázaná látka levometamfetamin sa používa k liečbe zapchatého nosa. „Tým, že je liek voľne v predaji, nenapadlo mi si to skontrolovať a hlboko to ľutujem," doplnil na záver svojho vyhlásenia.

Slovenskí futbalisti túžia po postupe zo skupiny.
Opory reprezentácie si zobrali príklad od hokejistov: TAKTO trávili deň voľna! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk