Trénerka gymnastiek pripravila vlastnú zverenkyňu o bronz: Meškala štyri sekundy!

Len o štyri sekundy nestihla trénerka amerických gymnastiek Cécile Landiová lehotu na podanie protestu proti hodnoteniu svojej zverenkyne ...
  • Zdroj: SITA/AP

Len o štyri sekundy nestihla trénerka amerických gymnastiek Cécile Landiová lehotu na podanie protestu proti hodnoteniu svojej zverenkyne Jordan Chilesovej v olympijskom finále na prostných.

Rumunská výprava postavila svoje odvolanie na tom, že americký protest prišiel až po vypršaní lehoty jednej minúty, podľa CAS skutočne minútu a štyri sekundy po ohlásení známky. Arbitráž nariadila medzinárodnú federáciu FIG vrátiť výsledky do podoby, ako boli pred americkým protestom. MOV oznámil, že medaily prerozdelia podľa rozhodnutia CAS.

Matej Beňuš oslavuje zisk bronzu na OH 2024 v Paríži s rodinou.
Konečná medailová bilancia OH 2024 v Paríži: Slovensko tak zle na tom ešte nikdy nebolo Zobraziť článok

Rumunská gymnastická federácia vo svojom odvolaní dokonca požadovala, aby boli udelené tri bronzové medaily: popri Chilesovej a Barbosuovej aj ďalšej rumunskej gymnastke Manecaovej-Voineaovej, ktorá skončila s rovnakým skóre ako Barbosuová pod ňou kvôli horšiemu skóre za vykonanie.

Niektorí experti vrátane rumunskej gymnastickej legendy Nadii Comaneciovej však kritizovali rozhodcovia za to, že Maneca-Voinea odpočítali 0,1 bodu za to, že vyšliapla z koberca.

Z opakovaných televíznych záberov však bolo zrejmé, že tesne zostala vo vnútri vymedzeného územia. CAS však toto odvolanie zamietol.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk