Trénerka gymnastiek pripravila vlastnú zverenkyňu o bronz: Meškala štyri sekundy!

Len o štyri sekundy nestihla trénerka amerických gymnastiek Cécile Landiová lehotu na podanie protestu proti hodnoteniu svojej zverenkyne ...
  • Zdroj: SITA/AP

Len o štyri sekundy nestihla trénerka amerických gymnastiek Cécile Landiová lehotu na podanie protestu proti hodnoteniu svojej zverenkyne Jordan Chilesovej v olympijskom finále na prostných.

FOTOGALÉRIA: Jordan Chilesová

Na základe sobotňajšieho rozhodnutia Športového arbitrážneho súdu (CAS) príde Chilesová o svoju bronzovú medailu, ktorá pripadne Rumunke Ane Barbosuovej. Potvrdil to Medzinárodný olympijský výbor (MOV).

Rumunský tím a Barbosuová sa odvolali na CAS kvôli protestu americkej výpravy v priebehu súťaže. Chilesová pôvodne dostala za svoje cvičenie 13,666 bodu a bola piata za Barbosuovou a ďalšou rumunskou gymnastkou Sabrinou Manecaovou-Voineaovou, ktoré boli obe ohodnotené známkou 13,700.

Slovenská výprava počas otváracieho ceremoniálu OH v Paríži.
Kritika v priamom prenose! Komentátori STVR to po neúspechu Slovenska na OH nevydržali: Raz to muselo prasknúť Zobraziť článok

Barbosuová už začala s rumunskou vlajkou oslavovať bronz, ale po americkom proteste rozhodcovia uznali vyššiu obtiažnosť jedného z prvkov Chilesovej a prehodnotili jej konečnú známku na 13,766 bodu.

Vďaka tomu sa Chilesová dostala namiesto Barbosuovej na tretiu pozíciu za Brazílčanku Rebecu Andradeovú a svoju krajanku Simone Bilesovú.

Tieň na dojemný okamih OH

Zmena výsledkov navyše vrhne tieň na jeden z dojemných okamihov parížskych hier. Obe Američanky totiž pri medailovom ceremoniáli pokľakli pred víťaznou Andradeovou a vznikli tak fotografie, ktoré na sociálnej sieti X ocenil aj oficiálny účet múzea umenia Louvre.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk