Do holandského reprezentanta sa pustili aj vlastní fanúšikovia: Totálne zosmiešnil brankára súpera

Prepískol to! Holandský reprezentant v pozemnom hokeji Duco Telgenkamp (22) si po finále olympijského turnaja mužov proti Nemecku (2:1 ...
  • Zdroj: SITA/AP

Prepískol to! Holandský reprezentant v pozemnom hokeji Duco Telgenkamp (22) si po finále olympijského turnaja mužov proti Nemecku (2:1 sn) poriadne zavaril.

FOTOGALÉRIA: Duco Telgenkamp

Miesto toho, aby si hráč, ktorý v samostatných nájazdoch rozhodol o zlate pre Holandsko, užíval chvíle slávy a radosti, urobil niečo, čo nepatrí na športoviská a už vôbec na olympiádu. Za jeho nešportové gesto ho odsúdila aj časť holandských fanúšikov.

Alžírska boxerka Imane Khelifová
Vulgárnym fanúšikom neplánuje odpustiť: Alžírska boxerka sa chce súdiť! Zobraziť článok

Holandský kanonier po víťaznom góle prišiel k nemeckému brankárovi a naznačil mu, aby bol ticho. Vzápätí ho poklepal po prilbe.

 

 

Smutný gólman ostal na kolenách a nechápal. To ale nebolo všetko. Nemecký hráč Niklas Wellen (29) chcel zobrať spravodlivosť do vlastných rúk. Vbehol medzi radujúcich sa Holanďanov a na ihrisku sa strhla bitka. Do šarvátky sa zapojil aj Telgenkamp, kvôli ktorému sa celá bitka strhla.

Matej Beňuš oslavuje zisk bronzu na OH 2024 v Paríži s rodinou.
Konečná medailová bilancia OH 2024 v Paríži: Slovensko tak zle na tom ešte nikdy nebolo Zobraziť článok

„Bola to najväčšia neúcta, akú som v športe zažil. Ako vôbec môžete byť takýto zlý víťaz. Mohol prežiť najkrajší moment v živote a namiesto toho sa na neho potom bučalo,“ povedal po finále nemecký brankár Jean Danneberg.

Neskôr sa k incidentu vyjadril aj samotný Telgenkamp.

„Čo som urobil, nebolo veľmi pekné. Boli tam emócie, ktoré v závere vyšli na povrch. Ak, by som súpera stretol, ospravedlním sa mu,“ priznal Holanďan.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk