Prvé mená odhalené: Dve hviezdy z NHL budú hrať za Slovensko v olympijskej kvalifikácii!

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) odhalil prvé dve mená z nominácie na blížiacu sa olympijskú kvalifikáciu. A sú to naše hviezdy z NHL!

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) odhalil prvé dve mená z nominácie na blížiacu sa olympijskú kvalifikáciu. A sú to naše hviezdy z NHL!

Fotogaléria

Slovenskí hokejoví fanúšikovia netrpezlivo očakávajú nomináciu na augustovú olympijskú kvalifikáciu v Bratislave. O miestenky na ZOH 2026 v Miláne a Cortine d'Ampezzo zabojujú slovenskí hokejisti na domácom ľade od 29. augusta. Postupne nastúpia proti Rakúsku, Maďarsku a Kazachstanu. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) zverejnil na instagrame hádanku, ktorou predstavil prvé dve mená.

Jozef Stümpel sa pred pár dňami vrátil tiež do ligového kolotoča.
Hokejový majster sveta ohlásil návrat: Pôsobiť bude na Slovensku! Zobraziť článok

Nemec a Tatar posilnia Slovensko

"Olympijská kvalifikácia bude aj s... !! ... áno, aj s tými, ktorých siluety nájdete v našej grafike. Uhádnete prvé dve potvrdené mená, ktoré budú hrať za Slovensko na finálovom turnaji olympijskej kvalifikácie v Bratislave?," napísal zväz vo svojom príspevku na sociálnej sieti. V závere príspevku je uvedená pomôcka a to emotikon diabla. Z toho je teda evidentné, že slovenský dres v olympijskej kvalifikácii oblečú hráči New Jersey Devils Šimon Nemec a Tomáš Tatar.

Tatar bol kapitánom slovenskej reprezentácie na májových majstrovstvách sveta v Česku. Do New Jersey sa vracia po roku, uplynulú sezónu odohral v Colorade a Seattle. Nemec bol pri zisku historickej bronzovej medaily na olympiáde v Pekingu 2022. V tom istom roku sa stal celkovou dvojkou draftu NHL a v uplynulej sezóne si vybojoval stabilnú pozíciu v prvom tíme Devils.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk