Dunajská Streda zakopla na pôde Banskej Bystrice, tesná výhra Ružomberka

V nedeľu pokračovalo 3. kolo slovenskej futbalovej Niké ligy ďalšími dvomi zápasmi. Dunajská Streda prekvapivo zaváhala v Banskej Bystrici ...
  • Zdroj: TASR

V nedeľu pokračovalo 3. kolo slovenskej futbalovej Niké ligy ďalšími dvomi zápasmi. Dunajská Streda prekvapivo zaváhala v Banskej Bystrici a Ružomberčania si najtesnejším rozdielom poradili s Trenčínom.

FOTOGALÉRIA: NL: Banská Bystrica - Dunajská Streda

V Banskej Bystrici sa hral od úvodu taktický futbal s minimom príležitostí. V prvom polčase boli najbližšie ku gólu domáci futbalisti v 12. minúte, keď Rymarenko zakončil z ľavej strany spoza päťky ľavačkou a iba tesne minul vzdialenejšiu žrď. Skóre otvoril až po zmene strán hlavou Malec, ťažil z centra Záhumenského a spoza päťky poslal loptu presne pod brvno. Hostia až potom o niečo viac ožili, často boli na polovici súpera, no mali iba jednu výraznejšiu šancu striedajúcim Redzičom, ktorý mieril po prieniku vedľa žrde.

Ružomberčania išli do vedenia už v 5. minúte, keď z pokutového kopu nekompromisne skóroval Múdry. Jedenástke predchádzala chyba v defenzíve hostí a faul Hájovského na Jackuliaka. Neskôr sa ukázalo, že to bol jediný gólový okamih, hoci príležitosti, či pološance boli na oboch stranách. Obrovskú na poistenie ružomberského vedenia mal v 85. minúte Jackuliak, ale prestrelil bránu. Trenčín hrýzol až do konca, no Ružomberok sa jeho záverečnému tlaku ubránil.

Nigérijský futbalista Victor Osimhen.
Veľká nepríjemnosť pre Lobotkov Neapol: Najväčšia hviezda chce odísť! Zobraziť článok

Niké liga - 3. kolo:

MFK Dukla Banská Bystrica - FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (0:0)
Gól:
51. Malec. Rozhodovali: Kružliak - Bednár, Kuba. ŽK: Brenkus. 1853 divákov.

Bystrica: Rehák - Klimpl, Godál (59. Šikula), Willwéber - Pišoja, Richtárech, Hlinka, Záhumenský (70. Brenkus) - Malec (70. Hanes), Rymarenko (88. Slebodník), Veselovský (59. B. Ľupták)

Dunajská Streda: Popovič - Andzouana, Kačaraba, Brunetti, Mendez (65. Yapi) - Dimun - Vitális (78. Szendrei), Bajo (65. Ramadan), Herc (53. Bernát) - Trusa, Almási (53. Redzič)

MFK Ružomberok - AS Trenčín 1:0 (1:0)
Gól:
5. Múdry (z 11 m). ŽK: Gomola, Luterán - Ibrahim. Rozhodovali: Ziemba - Pacák, Vass, 1072 divákov.

Ružomberok: Frühwald - Chobot, Gomola, Maslo, Gabriel (46. Malý), Domonkos - Luterán (76. Lavrinčík), Múdry - Kelemen (58. Chrien), Jackuliak (87. Madleňák), Gerec (58. Hladík)

Trenčín: Sláviček - Hájovský, Stojsavljevič, Bondarenko, Holúbek (85. Skovajsa) - Bariš (40. Ben Sallam) - Gajdoš, Zorič (76. Donkor) - Uchegbu, Ibrahim (76. Mikulaj), Sunday

Žilina v 3. kole futbalovej Niké ligy hostila Michalovce.
Domáce prostredie ako jasná výhoda: Žilina aj Košice s prvým víťazstvom v sezóne Zobraziť článok


 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk