Tri príbehy dokazujú, že rozprávky stále existujú: Z olympiády na trón!

Vraj rozprávky neexistujú! Opak je pravdou! Tri také sú späté s olympijskými hrami, kde obyčajné neurodzené devy padli do oka korunovaným ...
  • Zdroj: Northfoto

Vraj rozprávky neexistujú! Opak je pravdou! Tri také sú späté s olympijskými hrami, kde obyčajné neurodzené devy padli do oka korunovaným hlavám a dnes sú z nich kráľovné. Zaujímavé je, že ani jedna z nich nesedí na tróne svojej rodnej krajiny. Nemka Silvia je milovanou kráľovnou Švédska, Austrálčanka Mary je kráľovnou Dánska a rodáčka zo Zimbabwe Charlene je monackou kňažnou.

FOTOGALÉRIA: Tri príbehy dokazujú, že rozprávky stále existujú

ŠVÉDSKO

Silvia a Karol XVI. Gustáv

Silvia (80) sa stretla s korunným princom Karolom Gustávom (77) v roku 1972 na OH v Mníchove, kde pracovala ako tlmočníčka. Podľa slov samotného Karola Gustáva to bola láska na prvý pohľad. Svadobný obrad sa konal 19. júna 1976 v štokholmskej katedrále až potom, ako bol Karol Gustáv korunovaný za švédskeho kráľa. Ak by sa Karol Gustáv oženil s neurodzenou Silviou počas vlády svojho starého otca Gustáva VI. Adolfa, stratil by nástupnícke právo na trón. Jeho starý otec totiž neoblomne zastával názor, že sobáše sa musia uzatvárať len medzi potomkami z kráľovských rodín.

Švédsky kráľovský pár má tri deti, princeznú Victoriu (46), princa Carla Philipa (44) a princeznú Madeleine (41).

Silvia, zaslobodna Sommerlathová, si takto spomína na prvé stretnutie: „Počas otváracieho ceremoniálu som tlmočila vo VIP priestore a zrazu som zacítila, že sa na mňa niekto pozerá. Otočila som sa a zistila, že na mňa niekto pozerá ďalekohľadom, hoci stál meter odo mňa.“

Legendárny kenský maratónec Eliud Kipchoge (vľavo).
Takto si obhajobu zlata nepredstavoval: Legendárny maratónec prišiel do cieľa taxíkom Zobraziť článok

DÁNSKO

Mary a Frederik X.

Naozaj rozprávkový je aj príbeh lásky Austrálčanky Mary Donaldsonovej (52) a dánskeho princa Frederika (55). Iskra medzi nimi preskočila v pube v Sydney počas olympiády, kam prišiel princ povzbudiť svojich krajanov súťažiacich v jachtingu. V roku 2003 sa pár zasnúbil, 14. mája 2004 si povedali áno v Kodani a majú spolu štyri deti, princa Christiana (18) princeznú Isabell (16), princa Vincenta (13) a princeznú Josephine (13).

Mary, rodným menom Mary Elizabeth Donaldsonová, je od januára tohto roka kráľovnou Dánska ako manželka kráľa Frederika X. Je prvou kráľovnou, ktorá sa narodila v Austrálii, presnejšie v Tasmánii. Po pive v pube si dvojica vymenila telefónne čísla, no ona stále netušila, s kým má tú česť. „Keď sme sa prvýkrát stretli, predstavili nás. Podali sme si ruky. Nevedela som, že je to princ Dánska. Po pol hodine ku mne niekto prišiel a povedal: ,Vieš, kto sú títo ľudia?‘“ prezradila Mary podrobnosti z prvého stretnutia s následníkom dánskeho trónu. Vzali sa 14. mája 2004 v kodanskej katedrále a súdobá tlač ospevovala krásnu róbu nevesty, ktorej dominoval závoj, ktorý prvýkrát použila korunná princezná Margaret Švédska v roku 1905.

MONAKO

Charlene a Albert II.

Táto svadba spôsobila riadny rozruch. A to predovšetkým preto, že monacké knieža Albert II. bol povestný svojím staromládenectvom. Až v 52 rokoch sa rozhodol, že sa predsa len ožení. Jeho vyvolenou sa stala bývalá reprezentantka Juhoafrickej republiky v plávaní a neskôr modelka Charlene Wittstocková. Aj ich vzťah sa stal verejným na letnej olympiáde v Sydney v roku 2000, kde ona súťažila a on mal diplomatické povinnosti ako člen Medzinárodného olympijského výboru. Pár sa vzal 1. júla 2011 a o čosi viac ako tri roky neskôr monacká kňažná porodila dvojčatá, princeznú Gabriellu a korunného princa Jacquesa.

Jediný mužský potomok rodu Grimaldiovcov, ktorého mamou bola slávna hollywoodska diva Grace Kellyová, ktorá tragicky zahynula v septembri 1982, sobášom prekvapil. Aj preto, že z predošlých vzťahov mal už dve deti. Uľavilo sa však miestnym obyvateľom Monaka, ktorí sa obávali, že sa knieža nebude chcieť nikdy oženiť. Sobáš sa uskutočnil v korunovačnej sále paláca, kde v roku 1956 uzavreli manželstvo Albertovi rodičia knieža Rainier III. a Grace Kellyová.

Alžírska boxerka Imane Khelifová
Vulgárnym fanúšikom neplánuje odpustiť: Alžírska boxerka sa chce súdiť! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk