Nečakaná komplikácia pred záverečným ceremoniálom: Eiffelovu vežu evakuovali!

Francúzske bezpečnostné zložky evakuovali Eiffelovu vežu po tom, ako niekoľko hodín pred nedeľňajším záverečným ceremoniálom olympijských ...
  • Zdroj: Northfoto

Francúzske bezpečnostné zložky evakuovali Eiffelovu vežu po tom, ako niekoľko hodín pred nedeľňajším záverečným ceremoniálom olympijských hier videli liezť muža na parížsku dominantu.

FOTOGALÉRIA: Eiffelova veža

Incident sa odohral v nedeľu poobede. Zatiaľ nie je jasné, kde neznámy muž začal svoj výstup, ale videli ho nad olympijskými kruhmi tesne nad prvou vyhliadkovou plošinou 330 metrov vysokej pamiatky. Polícia vyprevadila návštevníkov z okolia veže približne o 15.00 h. Niekoľkým ľuďom, ktorí zostali na druhom poschodí, bolo umožnené odísť asi o 30 minút neskôr.

Záverečný ceremoniál bol na programe od 21.00 h na štadióne Stade de France vo štvrti Saint-Denis ďaleko od Eiffelovej veže. V nedeľu dozeralo na bezpečnosť v Paríži približne 30.000 policajtov a francúzsky minister vnútra Gerald Darmanin uviedol, že 3000 príslušníkov bezpečnostných zložiek bude v okolí štadióna. Informovala agentúra AP.

Slovenská výprava počas otváracieho ceremoniálu OH v Paríži.
Tragický pohľad na medailovú tabuľku OH: Aha, v akej spoločnosti sme sa ocitli! A takto sa darilo našim susedom Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk