Tragický pohľad na medailovú tabuľku OH: Aha, v akej spoločnosti sme sa ocitli! A takto sa darilo našim susedom

Slovenská olympijská výprava na OH v Paríži bol najmenej úspešná v histórii. Pod piatimi kruhmi získala len jeden cenný kov, čo v športovom ...

Slovenská olympijská výprava na OH v Paríži bol najmenej úspešná v histórii. Pod piatimi kruhmi získala len jeden cenný kov, čo v športovom hnutí vyvoláva rozhorčenie. V porovnaní so susedmi sme totálne pohoreli.

Fotogaléria

Zaznieva tvrdá kritika

Po zisku jednej "placky" sa ozývajú kritické hlasy na pomery v našom športe. Zlatý medailista z Ria 2016 Matej Tóth si myslí, že treba stratégiu. „Je to sklamanie a dopadlo to výrazne pod plán. Neznie dobre, že to bolo najmenšia a najmenej úspešná výprava v histórii. Nielen medaily sú však ukazovateľom výkonnosti. Ďalších 7 umiestení v TOP 6 sú extrémne kvalitné výsledky a k medailám chýbalo len šťastie. Treba však urobiť analýzu a zvoliť stratégiu do budúcnosti, aby sa to neopakovalo,“ povedal pre Športový Čas.

Problémy v našom športe pomenoval Peter Hochschorner st., ktorých vychoval zo synov dvojičiek Pavla a Petra trojnásobných olympijských víťazov. „Problémom je aj to, že niektorí ľudia so širokými lakťami sa priživujú niekoľko desiatok rokov na úspechoch z minulosti. Bez toho, aby šport u nás posúvali. Skôr ho dlhé roky ťahajú ku dnu. Aj ten malý balík, čo sa rozdeľuje, tak sa neefektívne rozoberá. Čo máme potom očakávať? Sú tu nekompetentní tréneri, funkcionári, tímlídri a tak ďalej. V každej športovej sfére ich nájdeme viacero,“ popísal úspešný tréner.

Dominujú Maďari

Pohľad na medailovú bilanciu na OH v Paríži je pre slovenských fanúšikov veľkým sklamaním a pre kompetentných by mal byť budíčkom. Pohoreli sme aj pri porovnaní s našimi susedmi.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk