Tragický pohľad na medailovú tabuľku OH: Aha, v akej spoločnosti sme sa ocitli! A takto sa darilo našim susedom

Slovenská olympijská výprava na OH v Paríži bol najmenej úspešná v histórii. Pod piatimi kruhmi získala len jeden cenný kov, čo v športovom ...

Slovenská olympijská výprava na OH v Paríži bol najmenej úspešná v histórii. Pod piatimi kruhmi získala len jeden cenný kov, čo v športovom hnutí vyvoláva rozhorčenie. V porovnaní so susedmi sme totálne pohoreli.

Fotogaléria

V Paríži nás reprezentovala 27 športovcov (najmenšia výprava v histórii pozn. red.), získali sme len bronzovú medailu zásluhou kanoistu Mateja Beňuša. Ďalších 11 našich športovcov sa dostalo do TOP 10. Takéto sú výsledky Slovákov na olympijských hrách.

Pri pohľade na medailovú bilanciou to bola najhoršia letná olympiáda v ére samostatnosti. Prekonala aj hry v Atlante 1996, kde sme získali kompletnú medailovú zbierku.

Ako dopadli naši na OH?

V Paríži obsadili štvrtú priečku skeetarka Vanesa Hocková, tenistka Anna Karolína Schmiedlová aj kajakárka Zuzana Paňková. Piaty bol skejtbordista Richard Tury, šiesta ďalšia skeetarka Danka Barteková a dvakrát aj kajakár Jakub Grigar. Všetci mali na dosah aj cenné kovy, chýbalo im len kúsok šťastia.

Márius Fízeľ v džude nad 100 kg a vodná slalomárka v K1 Eliška Mintálová obsadili zhodne deviate miesto. TOP 10 uzatvárajú Patrik Jány v streľbe a Tajmuraz Salkazanov v zápasení.

Nemôžeme opomenúť ani Viktóriu Forsterovú, ktorá dosiahla tohtosezónne maximum v behu na 100 metrov. Gabriela Gajanová prekonala dlhoročný slovenský rekord v behu na 800 m.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk