Ďalšia kontroverzná boxerka získala zlato: Tvrdá kritika Navrátilovej!

Taiwanská boxerka Lin Yu-ting zvíťazila v kategórii do 57 kg na olympijskom turnaji v Paríži. V sobotňajšom finále triumfovala nad Juliou ...

Taiwanská boxerka Lin Yu-ting zvíťazila v kategórii do 57 kg na olympijskom turnaji v Paríži. V sobotňajšom finále triumfovala nad Juliou Szeremetovou z Poľska 5:0 na body.

Fotogaléria

Dvadsaťosemročná pästiarka čelila kritike, rovnako ako Alžírčanka Imane Khelifová, ktorá získala zlato do 66 kg.

Už pred finálovým súbojom sa v médiách veľa písalo o kontroverziách okolo Lin Yu-ting. Boxerská federácia IBA – na čele s Rusom Umarom Kremlovom – informovala, že Taiwančanke údajne diagnostikovali chromozómy XY (pár chromozómov prítomných u väčšiny mužov - pozn. red.) a zvýšenú hladinu testosterónu. Nebol však o tom predložený žiadny dôkaz.

Dodnes nie je známe, kde a akým spôsobom sa rodové testy vykonávali. Medzinárodný olympijský výbor považuje tieto testy za nespoľahlivé, takže Yu-ting mohla štartovať na olympiáde.

Tvrdá kritika

Legendárna tenistka Martina Navrátilová zverejnil na sociálnych sieťach dva príspevky, v ktorých sa poriadne rozohnila. „Toto sa stane, keď muži môžu súťažiť so ženami. Najmä v boxe - v skutočnosti nepotrebujete žiadnu techniku ​​- pretože váš úder je oveľa silnejší ako čokoľvek, čo schytáte vy. Ohavné a nebezpečné," napísala Česka.

„Aká náhoda, že obaja športovci, ktorí nemohli súťažiť na súťaži IBA, teraz získavajú olympijské zlato na olympijských hrách pod takzvaným bdelým dohľadom pravidiel MOV. Vítaní sú vhodní návštevníci s príslušným pasom," dodala bývalá tenistka.

Box - ženy, do 57 kg

Finále:

Lin Yu-ting (Taiw.) – Julia Szeremetová (Poľ.) 5:0 na body

Vo dvojici sa na zákazníka čaká lepšie.
Slováci po príchode do Paríža ostali v šoku: Raj prostitútok v centre hier! Zobraziť článok

Slovenský bojovník Samuel
Po návrate z reality šou trpel: K TÝMTO problémom sa priznal hviezdny slovenský bojovník! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk