Tréner Salkazanova sa obul do rozhodcov: Vysmiali sa nám! Rozhodli bieloruské peniaze

Vo svojom prvom štarte na olympijských hrách si slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov nepripísal víťazstvo. Mal na to dva pokusy, bližšie ...

Vo svojom prvom štarte na olympijských hrách si slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov nepripísal víťazstvo. Mal na to dva pokusy, bližšie k triumfu bol v sobotnej repasáži. Obaja súperi však boli nad jeho sily, hoci reprezentačný tréner Erik Cap nebol spokojný s výrokmi arbitrov.

Fotogaléria

Po dvoch prehrách si chce slovenský reprezentant oba zápasy zanalyzovať a až po nich bude vedieť, kde zlyhal: "Aj včera som si myslel, že dnes budem silnejší. Ale za deň sa to nedá. Zápasy si zanalyzujem a aj celý turnaj. Na olympiáde som bol po prvý raz, ale stres som nemal. Bol som pripravený fyzicky aj mentálne. Musím si to pozrieť, potom sa vyjadrím lepšie ako s horúcou hlavou."

Budúci rok sa v Bratislave budú konať ME, kde si chce Salkazanov napraviť chuť. "Po prehrách to pre mňa bude výzva, ale nielen pre mňa, ale pre celé slovenské zápasenie."

Rozhodcovia si to odmoderovali

Šampionát na Slovensku vníma aj tréner Cap ako možnosť, kde by malo slovenské zápasenie zabrať na diplomatickom poli. Capovi sa totiž nepozdávali výroky arbitrov a kritizoval ich už po osemfinále. Po sobotnom súboji bol ešte kritickejší. "Ani neviem čo povedať. Pred výzvou bol jasný faul. Pozriem sa na Nemca a on sa smeje. Ublížili nám. Potom Bielorus dvakrát utiekol a napriek tomu nám nepripísali bod za pasivitu. Odmoderovali si to ako potrebovali. Je mi to smiešne a nechápem, že sa takáto vec stane na olympiáde. Na ME bude možnosť vytvoriť priestor na to, aby sa také veci nediali. Tajmuraza napomínali za pasivitu ako prvého, ale bol on pasívnejší? Nemyslím si. Tajmuraz dal do toho všetko. Ak by mal v prvom kole ľahšieho súpera, bolo by to lepšie," povedal Cap a doplnil:

„Čím to je? Bieloruskými peniazmi. To isté sa dialo na majstrovstvách sveta v Baku, kde Tajmuraz prehral opäť s týmto istým súperom," hneval sa tréner.

Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov.
Zhasla posledná medailová nádej pre Slovensko: Salkazanov prehral v repasáži! Zobraziť článok

Otvárací ceremoniál letných olympijských hier v Paríži - slovenská výprava.
Slovensko dopadlo na OH najhoršie v histórii, osobnosti tnú do živého: Máme v športe bordel a príživníkov! Zobraziť článok

Alžírska boxerka Imane Khelifová vybojovala zlatú medailu na OH v Paríži.
Alžírčanka s mužskými hormónmi vybojovala zlato: Rázny odkaz kritikom! Zobraziť článok

Vanesu Hockovú po postupe prevládli emócie.
Slovenských strelcov na olympiáde okradli! Aha, čom im vzali... Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk