Tréner Salkazanova sa obul do rozhodcov: Vysmiali sa nám! Rozhodli bieloruské peniaze

Vo svojom prvom štarte na olympijských hrách si slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov nepripísal víťazstvo. Mal na to dva pokusy, bližšie ...

Vo svojom prvom štarte na olympijských hrách si slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov nepripísal víťazstvo. Mal na to dva pokusy, bližšie k triumfu bol v sobotnej repasáži. Obaja súperi však boli nad jeho sily, hoci reprezentačný tréner Erik Cap nebol spokojný s výrokmi arbitrov.

Fotogaléria

Po piatkovej prehre v osemfinále s Uzbekom Razambekom Žamalovom 3:11 na body dostal Salkazanov šancu v repasáži. S Bielorusom Magomedchabibom Kadimagomedovom remizoval 6:6, no nezískal bod za technický chmat a toto kritérium hralo v jeho neprospech. "Myslel som si, že všetko kontrolujem. Snažil som sa nepúšťať body. Bielorus bol celý čas pasívny, to uznávam, že ho raz napomenuli, ale musím sa s takýmito zápasníkmi naučiť bojovať. To bude lepšie. Bol unavený, cítil som, že viac ako ja, bol som psychicky v poriadku, bojoval som do poslednej sekundy. Nepodarilo sa. Viac utekal od chmatov, snažil som sa. Má taký štýl. Minule som s ním prehral 2:3, teraz 6:6. Už ma trikrát zdolal, chcel som mu to tentoraz vrátiť," povedal slovenský zápasník.

Salkazanov: Musím si to zanalyzovať

Dvadsaťosemročný Salkazanov v zápase vo voľnom štýle do 74 kg viedol po prvej perióde 2:0. Na začiatku druhej sa však dostal do náročnej pozície a Bielorus po dvojbodovej akcii vyrovnal. Kouč Cap si vypýtal trénerskú výzvu, pretože pretočenie zo strany súpera nepovažoval za dokončené, no v proteste neuspel a Kadimagomedov získal bod navyše. "Tá výzva pre mňa nebola rozhodujúca, bolo tam dosť času na to, aby som to zvrátil. Ale chytil mi tam koleno a bolí ma to," dodal Salkazanov.

Následne však opäť vytlačil súpera zo žinenky a vyrovnal na 3:3. Bielorus však bol stále vo vedení, lebo na rozdiel od slovenského reprezentanta zaznamenal počas zápasu dvojbodovú akciu. Salkazanov preto musel útočiť a opäť sa snažil protivníka vytlačiť, čo sa mu nepodarilo a Bielorus sa z kontraútoku dostal do vedenia 5:3.

V dramatickom závere Salkazanov ďalším úspešným vytlačením znížil. "Chcel som urobiť dvojku za stavu 4:5, ale on mi išiel v nízkom postoji na nohu. Mal som ho len možnosť vytlačiť, ale išiel odzadu a raz ma oklamal. Boli sme v nízkom postoji, ale aj tak mu dali bod. Tam som to nečakal, že ho obodujú. Ale aj tak som veril, že to zvládnem. Chýbalo len trochu, ale to nestačí."

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk