Slovensko dopadlo na OH najhoršie v histórii, osobnosti tnú do živého: Máme v športe bordel a príživníkov!

Nielen suverénne najmenšia, čo sme vedeli už pred hrami v Paríži, ale aj najmenej úspešná, taká je slovenská výprava na týchto OH.

Nielen suverénne najmenšia, čo sme vedeli už pred hrami v Paríži, ale aj najmenej úspešná, taká je slovenská výprava na týchto OH.

Fotogaléria

A hoci sme mali medzi 28 športovcami viacero medailových kandidátov, pred koncom hier máme na konte iba jeden bronz od vodného slalomára Matej Beňuša (36). Naši respondenti sa zhodli v tom, že je to iba výsledok toho, ako zle sa pracuje v našej krajine, v ktorej chýba systém aj v športe.

„Olympiáda bola fantastická, no Slovensko svojou účasťou neprispelo v najlepšom. Nie je to však vina športovcov. Neexistuje športovec, ktorý príde na olympiádu a nechce zvíťaziť,“ začal svoje hodnotenie František Chmelár (78), ktorý stál na čele národného olympijského výboru dlhých 17 rokov a pridal: „Chyby sú inde, u nás je to v systéme. Na Slovensku nemáme systém, ale s prepáčením jeden veľký bordel.“

Všade nedostatok

Podľa jeho slov máme chabú školskú telesnú výchovu a málo dobrých telocvikárov. „Neexistuje školský šport, je tu málo súťaží pre mládež. Talenty vyberáme zle a pracujeme s nimi ešte horšie. A nomináciu na olympiádu radšej ani nekomentujem, lebo by som musel byť zlý,“ pripojil bývalý prvý muž slovenského športu.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk