Šanca na medailu žije! Zápasníka Salkazanova čaká repasáž

Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov sa predstaví v repasáži voľnoštýliarskej kategórie do 74 kg na OH v Paríži. Rozhodlo o tom víťazstvo ...
  • Zdroj: TASR

Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov sa predstaví v repasáži voľnoštýliarskej kategórie do 74 kg na OH v Paríži. Rozhodlo o tom víťazstvo jeho osemfinálového premožiteľa Uzbeka Razambeka Žamalova nad Viktorom Rassadinom z Tadžikistanu v semifinále.

Najbližším súperom slovenského reprezentanta bude v sobotu (11.00 h) Bielorus Mahamedchabib Kadžimahamedov štartujúci v tíme neutrálnych športovcov.

FOTOGALÉRIA: Zápasník Salkazanov zvládol repasáž

Na snímke slovenský reprezentant v zápasení Tajmuraz Salkazanov.
Salkazanov trápil veľkého favorita, no prehral: Stále však žije šanca na medailu! Zobraziť článok

Salkazanov sa v prípade víťazstva v ďalšom zápase stretne s Chermenom Valijevom z Albánska. Ak by zdolal aj jeho, o zisk bronzovej medaily by zabojoval proti Rassadinovi z Tadžikistanu. Opravné súboje, stretnutia o bronz a finále sa uskutočnia v sobotu.

Salkazanov neuspel v osemfinále, keď v premiére pod piatimi kruhmi prehral so Žamalovom 3:11 na body. Proti bývalému dvojnásobnému ruskému šampiónovi Žamalovovi, ktorý reprezentuje Uzbekistan len od tohto roka, začal v Champ-de-Mars Arene opatrne a už po 30 sekundách sa musel brániť. Súper si po troch úspešných útokoch zaistil šesť bodov. Ešte v prvej perióde však aj 28-ročný Salkazanov zaútočil a znížil na 2:6.

Medzi súpermi sa iskrilo a zasahovať musel rozhodca. V druhej perióde sa odvíjal taktický súboj, 28-ročný slovenský reprezentant sa snažil hľadať vhodné pozície a za vytlačenie zo žinenky si pripísal jeden bod. V závere už musel hrať štvornásobný majster Európy a dvojnásobný vicemajster sveta vabank, Žamalov však trestal jeho chyby a ešte si poistil výhru.

Slovenský reprezentant v zápasení Tajmuraz Salkazanov (vpravo) a slovenský reprezentačný tréner Erik Cap.
Trénera Salkazanova premohli emócie: Ospravedlňujem sa Slovákom Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk