Predsezónne vyšetrenie sa zmenilo na nočnú moru: Dlhoročného reprezentanta čaká boj o život

Strašná správa z Nemecka! Hokejovému reprezentantovi Tobiasi Ederovi (26) našli zhubný nádor. K šokujúcej diagnóze dospeli lekári pri ...
  • Zdroj: TASR, Instagram/@tobieder98

Strašná správa z Nemecka! Hokejovému reprezentantovi Tobiasi Ederovi (26) našli zhubný nádor. K šokujúcej diagnóze dospeli lekári pri klasickom bežnom predsezónnom vyšetrení a šikovný útočník musí okamžite začať s liečbou. O celej situácii informovali zástupcovia Eisbärenu Berlín, kde Eder pôsobí, i vedenie nemeckého zväzu.

FOTOGALÉRIA: Tobias Eder

Pred pár mesiacmi hral na hokejovom majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave, krátko pred štartom nového súťažného ročníka si však vypočul nepríjemnú správu. Pri preventívnej prehliadke mu doktori našli v tele nádor.

Verejnosť ihneď o desivej diagnóze informovali Ederov zamestnávateľ a nemecká hokejový zväz. „V takejto chvíli ide šport úplne stranou. Tobiho choroba nás všetkých šokovala. Zasiahlo to všetky v klube a musíme to ešte spracovať. On a celá jeho rodina budú od nás mať všetkú potrebnú podporu, aby sa uzdravil," uviedol na oficiálnych webových stránkach klubu výkonný riaditeľ Thomas Bothstede.

HC Košice absolvovali v utorok prvý spoločný tréning.
Štart prípravy Košíc aj s posilou zo Slovana: Na ľade nechýbal ani Erik Černák! Zobraziť článok

​Slová podpory Tobiasovi okrem tímu a fanúšikov venoval tiež tréner nemeckého národného mužstva. „Jemu a jeho rodine sme sľúbili všetkú podporu, ktorú dokážeme posyktnúť. Stojíme pri ňom. Najdôležitejšie je, aby sa opäť uzdravil," povedal Harold Kreis podľa aussiedlerbote.de.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk