Slovenských strelcov na olympiáde okradli! Aha, čom im vzali...

Je po jej boku dlhých 26 rokov a prvýkrát jej pomáhal priamo aj v dejisku olympiády. Reč je o jedinom medzinárodnom slovenskom rozhodcovi ...
  • Zdroj: Martin Domok

Je po jej boku dlhých 26 rokov a prvýkrát jej pomáhal priamo aj v dejisku olympiády. Reč je o jedinom medzinárodnom slovenskom rozhodcovi v brokových disciplínach a členovi tímu skeetárky Danky Bartekovej (39), Fedorovi Dunajčíkovi (58).

Ten denníku Nový Čas prezradil, čo mal na starosť vo Francúzsku a poukázal aj na poriadnu hanbu. Našej strelkyne Vanese Hockovej (24) ukradli z dejiska hier 6 kusov filtrov do svojich okuliarov, pričom jeden má hodnotu 75 eur a zo skladu zmizlo aj 500 nábojov...

FOTOGALÉRIA: strelba pariz kradez

Hoci úspešná strelkyňa Danka Barteková štartovala vo Francúzsku už na svojej piatej letnej olympiáde, jej dlhoročná pravá ruka Fedor Dunajčík, s ňou bol premiérovo pod piatimi kruhmi.

„S Dankou sa poznám od jej 14-ich rokoch a máme veľmi nadštandartné vzťahy. Za tie dlhé roky sme toho spolu zažili v tomto športe veľmi veľa. Keď si vo februári skladala na Paríž svoj tím, tak si vybrala aj mňa, keďže veľmi dobre, ako brokový technik poznám jej zbraň. A ako aj predseda športovo technickej komisie BD SSZ tiež celé prostredie tohto športu na medzinárodnej úrovni. To bolo aj mojou úlohou teraz, že som jej pred pretekmi či tréningmi kontroval pušku a vážil aj náboje,“ povedal na úvod Dunajčík.

Legendárny strelec Jozef Gönci (vľavo) má výhrady voči práci Slovenského streleckého zväzu (SSZ), v ktorom je viceprezidentom. Chce, aby vo funkcii skončil dlhoročný prezident Miloslav Benca (vpravo).
V streleckom zväze to vrie: Viceprezident zaútočil na šéfa, Benca vracia úder Göncimu Zobraziť článok

Ten je zároveň aj jediným slovenským medzinárodný rozhodcom. „Musím žiaľ povedať, že arbitri na tomto podujatí bola najväčšou slabinou a urobili viacero vyložených chýb. Najväčšiu vo finále skeetu žien, kde zásadne ovplyvnili boj o zlatú medailu a tam sme mali dvojnásobné zastúpenie.“

Dunajčík prezradil aj zaujímavosti zo zákulisia. „Vaneske Hockovej ukradli celé púzdro po finále z prípravného stanu, kde mala 6 kusov filtrov do svojich streleckých okuliarov. Jeden má hodnotu 75 eur. Navyše nám zmizlo zo skladu aj 500 nábojov. Toto by sa na takomto podujatí nemalo stať,“ krútil nechápavo hlavou Dunajčík. Viac vo FOTOGALÉRII!

Vanesu Hockovú po postupe prevládli emócie.
Slovenských strelcov na olympiáde okradli! Aha, čom im vzali... Zobraziť článok

Alžírska boxerka Imane Khelifová vybojovala zlatú medailu na OH v Paríži.
Alžírčanka s mužskými hormónmi vybojovala zlato: Rázny odkaz kritikom! Zobraziť článok

Hrdá mama ukazuje zbierku medailí svojej dcéry.
Mama Andrea spomína na dcérine začiatky: Bábiky odmietala, na Vianoce chcela samopal! Zobraziť článok

Strelkyňa Hocková mala počas preteku na krku retiazku s olympijskými kruhmi.
Strelkyňa Vanesa Hocková po 4. mieste: Toto si vytetujem na telo... Zobraziť článok

Slovenský olympijský dom.
Nový Čas porovnal Slovenský olympijský dom so susedmi: Česi ho majú väčší a lacnejší, ale... Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk