Opäť sa rieši parížska rieka: Švédsky plavec sa radšej vzdal, nenastúpi na preteky v Seine

Kontroverzie okolo parížskej rieky Seiny neprestávajú počas olympijských hier utíchať. Najskôr sa po triatlone povracal kanadský triatlonista ...
  • Zdroj: SITA/AP

Kontroverzie okolo parížskej rieky Seiny neprestávajú počas olympijských hier utíchať. Najskôr sa po triatlone povracal kanadský triatlonista Tyler Mislawchuk (29).

„Je okolo toho množstvo informácií, ale čo vieme iste, že tu ľudia ochoreli. Takže aj keď koncentrácia (baktérie E.coli) klesla, zdá sa, že nie je dobré štartovať," citoval denník Johanssona.

„Triatlonisti boli vo vode zhruba 20 minút, a aj keď to bolo tak krátko, niektorí ochoreli. My budeme v tej vode dve hodiny," dodal niekdajší juniorský majster Európy v pretekoch na 800 metrov. Odhadol, že počas pretekov môže prehltnúť až pol litra vody.

Rozhodnutie konzultoval s lekárskym tímom švédskej výpravy a jeho člen Lykke Tamm ho podporil. „Po starostlivom zvážení všetkých okolností vo vzťahu k Victorovi moje odporúčanie znie, aby neplával v Seine za súčasných podmienok. Zdravie je najdôležitejšie," povedal Tamm.

Slovenská vodná slalomárka Zuzana Paňková.
Paňková hodnotí Paríž na jedno veľké WAU: Po divokej vode na OH musí zdolať maturitu! Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk