Opäť sa rieši parížska rieka: Švédsky plavec sa radšej vzdal, nenastúpi na preteky v Seine

Kontroverzie okolo parížskej rieky Seiny neprestávajú počas olympijských hier utíchať. Najskôr sa po triatlone povracal kanadský triatlonista ...
  • Zdroj: SITA/AP

Kontroverzie okolo parížskej rieky Seiny neprestávajú počas olympijských hier utíchať. Najskôr sa po triatlone povracal kanadský triatlonista Tyler Mislawchuk (29).

FOTOGALÉRIA: Victor Johansson

Potom po ponorení do rieky ochorela belgická reprezentantka Claire Michelová (35). No a teraz? Teraz radšej švédsky plavec Victor Johansson (25) preteky v Seine rovno vzdal!

Švédsky diaľkový plavec sa vzdal účasti v pretekoch na 10 km v Seine a vysvetlil to obavami zo znečistenej vody a strachom o svoje zdravie. Denníku Dagens Nyheter povedal, že má informácie o tom, že po pretekoch v triatlone, pri ktorých sa plávalo aj v rieke pretekajúcej Parížom, niektorí športovci ochoreli. Nikoho ale nemenoval. Švédske médiá uviedli, že niekoľko dní po pretekoch mala zdravotné a žalúdočné problémy triatlonistka Tilda Manssonová, tím ale nepotvrdil súvislosť s plávaním v znečistenej rieke. Podobný prípad sa objavil aj v belgickom tíme.

Raven Saundersová je jednou z najlepších guliarok na svete.
Americký bizár na olympiáde: Guliarka svojím outfitom vyľakala dieťa Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk