Šok na OH: Americký šprintér bežal s covidom... a získal medailu!

Americký šprintér Noah Lyles (27) opäť vzbudil veľkú pozornosť na olympijských hrách v Paríži. 

Americký šprintér Noah Lyles (27) opäť vzbudil veľkú pozornosť na olympijských hrách v Paríži. 

Fotogaléria

Tentoraz však nielen svojimi športovými výkonmi, ale aj dramatickým odhalením, ktoré šokovalo celý svet. Lyles, ktorý si na stovke vybojoval zlato, sa postavil na štart dvojstovky napriek tomu, že bol pozitívne testovaný na COVID-19. A napriek všetkému dokázal získať opäť medailu - tentokrát bronz!

Lyles sa však v cieli po finále 200-metrovej trate, kde skončil tretí, necítil vôbec dobre a museli mu pomáhať zdravotníci. Napokon odchádzal totálne vyčerpaný z trate na vozíku.

„Zobudil som sa asi o piatej ráno a cítil som sa príšerne. Vedel som, že to nie je len únava zo stovky,“ prezradil Lyles, ktorý bol krátko pred pretekmi testovaný pozitívne na COVID-19. Napriek chorobe a nepriazni osudu sa Lyles rozhodol nevzdať sa.

„Moja prvá myšlienka bola, že nesmiem panikáriť. Už som bol v horších situáciách, behal v horšom stave,“ hovorí šprintér, ktorý sa na 200-metrovej trati stretol s najväčšou konkurenciou. Lyles neskôr povedal, že ostatní pretekári nevedeli o jeho diagnóze. 

Raven Saundersová je jednou z najlepších guliarok na svete.
Americký bizár na olympiáde: Guliarka svojím outfitom vyľakala dieťa Zobraziť článok

„Snažili sme sa držať to v tajnosti. Zdravotnícky personál, môj tréner a moja mama to vedeli," uzavrel Lyles, ktorý však svojim správaním vyvolal otázky o tom, či ostatných atlétov nevystavil zbytočnému riziku.

Slovenská vodná slalomárka Zuzana Paňková.
Paňková hodnotí Paríž na jedno veľké WAU: Po divokej vode na OH musí zdolať maturitu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk