Miss olympijských hier v Paríži: Výkonmi opäť neoslnila, no fanúšikovia šalejú

Olympijské hry v Paríži sa pomaly blížia ku koncu. Nemecká zmiešaná štafeta na 4 x 400 metrov, v ktorej bežala Alica Schmidtová, odchádzala ...

Olympijské hry v Paríži sa pomaly blížia ku koncu. Nemecká zmiešaná štafeta na 4 x 400 metrov, v ktorej bežala Alica Schmidtová, odchádzala z Francúzska nie veľmi spokojná. Radosť jej spravila iná vec.

Fotogaléria

Strieborná medaila na ME 2017 juniorov, rovnaká medaila na ME 2019 a bronz na ME mládeže 2019 – to sú najväčšie úspechy Alicie Schmidtovej – ktorá sa špecializuje na behy na 400 metrov. Predstavila sa aj na OH v Paríži, kde sa ale jej štafetovému tímu nedarilo.

Dvadsaťpäťročná bežkyňa obsadil v kvalifikačných pretekoch spolu s Jeanom Paulom Bredauom, Manuelom Sandersom a Eileen Demesovou len siedme, predposledné miesto v zmiešanej štafete na 4 x 400 metrov. Nemecká štafeta sa do finále neprebojovala.

Napriek prehre môže byť mladá šprintérka šťastná aj z iného dôvodu. Fanúšikovia na sociálnych sieťach ju oslavovali ako miss olympijských hier. „Kráska! Sexi dračica, je to misska olympiády. Najkrajšia,“ čítame pod jej príspevkami na Instagrame, kde ju sleduje až 5,4 milióna užívateľov, s ktorými sa športovkyňa pravidelne delí o množstvo momentiek z jej života. Nebolo tomu inak ani počas olympiády v Paríži.

Živia ju sociálne siete

Pred pár mesiacmi Nemka prezradila, že ako profesionálna bežkyňa sa uživí len ťažko. Pomohli jej sociálne siete, kde sa stala skutočnou hviezdou.

„V podstate musím povedať, že pre väčšinu nemeckých športovcov nie je ľahké sa športom uživiť. Ak sme v národnom tíme, dostávame od Sporthilfe 700 eur. Môžem hovoriť len za seba a dostávam len veľmi nízku sumu. Ale to sa líši. Sú aj takí, ktorí nedostanú vôbec nič. Som vďačná, že si zarábam na sociálnych sieťach a vďaka tomu si môžem ušetriť ďalšiu brigádu,“ prezradila Nemka, ktorá popri športovej kariére študuje manažment. Pracovala tiež ako kondičná trénerka v Borussii Dortmund. Jej pikantné zábery nájdeš vo FOTOGALÉRII!

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk