Český futbalista Jakub Jankto poslal z Talianska odkaz: Tajomný muž vedľa neho a srdiečko!

Vlani spustil lavínu! Český futbalista Jakub Jankto (28), ktorý oblieka dres talianskeho Cagliari Calcio, sa minulý rok priznal k svojej ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Vlani spustil lavínu! Český futbalista Jakub Jankto (28), ktorý oblieka dres talianskeho Cagliari Calcio, sa minulý rok priznal k svojej homesexuálnej orientácii.

FOTOGALÉRIA: Jakub Jankto

„Ako všetci ostatní mám svoje silné stránky, mám svoje slabiny. Mám rodinu, mám priateľov. Mám prácu, ktorú robím najlepšie, ako to len viem. Už mnoho rokov, so všetkou vážnosťou, profesionálne a s vášňou. Aj ja chcem slobodne žiť svoj život. Bez strachu, bez predsudkov, bez násilia. Ale s láskou. Som homosexuál a už sa nechcem dlhšie skrývať,“ povedal pred rokom Jankto v angličtine vo videu na sociálnej sieti. Za svoju otvorenosť získal obrovskú vlnu podpory. Za Jankta sa postavili mnohí spoluhráči, kluby i európske súťaže.

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v prvom zápase 3. predkola nad Wislou Krakov.
Trnava blízko postupu do ďalšieho kola: Proti Krakovu predviedla famozný obrat Zobraziť článok

„Jakub pred časom otvorene porozprával o svojej sexuálnej orientácii s vedením klubu, trénerom i spoluhráčmi. Všetko ostatné sa týka jeho osobného života. Žiadne ďalšie komentáre. Žiadne ďalšie otázky. Máš našu podporu. Ži svoj život,“ napísala na sociálnu sieť Sparta.

Tréner Spartaka Trnava Michal Gašparík.
Tréner Gašparík očakáva vyrovnaný dvojzápas: Aký je recept na úspech? Zobraziť článok

V Taliansku Jankto neprežíva práve najlepšie futbalové obdobie, veď posledný gól strelil začiatkom marca. Zdá sa však, že v osobnom živote je šťastný. Na sociálnej sieti nedávno uverejnil fotku s mužom, ktorý má na sieťach prezývku Stulda 777 a pridal aj srdiečko.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk