Obrovská tragédia i šok: Športovec zomrel v priamom prenose!

Tragické momenty počas podujatia CrossFit Games v USA. Prvý deň počas plaveckej časti sa utopil pretekár zo Srbska Lazar Dukič.

Tragické momenty počas podujatia CrossFit Games v USA. Prvý deň počas plaveckej časti sa utopil pretekár zo Srbska Lazar Dukič.

Fotogaléria

Organizátori podujatia na sieti X uviedli, že sú z udalosti hlboko zarmútení a sú v kontakte s rodinou. Plavecká časť prebiehala v Texase a smrť srbského športovca potvrdil súdny lekár.

Akcia v meste Fort Worth bola pre celý zvyšok dňa zrušená. Riaditeľ organizácie Don Faul počas tlačovej konferencie oznámil, že je udalosťou zdrvený. „Niektorí účastníci športovca osobne poznali a rešpektovali ho, takže teraz zažívajú obrovský smútok," zdôraznil.

Dukič sa začal náhle topiť blízko brehu počas pretekov na 800 metrov, ktorý bol vysielaný v priamom prenose. Jeho boj o život teda sledovali diváci aj v televíznom prenose. Záznam následne zmizol z archívu organizácie, napriek tomu sa šíri po sociálnych sieťach.

Organizátori pretekov pomocou potápačov vytiahli telo z vody až dve hodiny po začatí pátrania, informuje web New York Post. „Sme v úzkom kontakte s úradmi. Robíme všetko pre to, aby sme podporili rodinu zosnulého,“ uviedli organizátori podujatia na sociálnej sieti X. Viac vo FOTOGALÉRII!

Adept na zlatú medailu Lamecha Girma zakopol o jednu z posledných prekážok pred cieľom.
Strach o svetového rekordéra: Bezvládne padol k zemi a začal sa triasť Zobraziť článok

Slovenská vodná slalomárka Zuzana Paňková.
Paňková hodnotí Paríž na jedno veľké WAU: Po divokej vode na OH musí zdolať maturitu! Zobraziť článok

Tajmuraz hrdo nosí slovenskú vlajku.
Salkazanov sa vrhne do boja o medailu od osemfinále: Spoznal mená možných súperov! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk