Najstarší futbalista v histórii ME urobil rázne rozhodnutie: Raz to muselo prísť!

Portugalský fotbalista Pepe (41) ohlásil koniec kariéry. Bývalý obranca Realu Madrid odohral posledné zápasy na tohtoročných majstrovstvách ...
  • Zdroj: Northfoto

Portugalský fotbalista Pepe (41) ohlásil koniec kariéry. Bývalý obranca Realu Madrid odohral posledné zápasy na tohtoročných majstrovstvách Európy a potom, čo mu vypršala zmluva v Porte, odchádza na zaslúžený dôchodok. Verejnosť o tom informoval videom na svojich sociálnych sieťach.

FOTOGALÉRIA: Pepe

Brazílsky rodák Pepe, vlastným menom Képler Laveran Lima Ferreira, štartoval na EURO 2024 ako najstarší hráč v histórii kontinentálnych šampionátov. Hoci ešte dostal lukratívne ponuky na predĺženie kariéry zo Saudskej Arábie, nakoniec sa rozhodol zavesiť kopačky na klinec.

Lúči sa ako jeden z najväčších zberateľov trofejí medzi futbalistami. Na konte má okrem iného tri tituly z Ligy majstrov, tri zo španielskej ligy, päť z portugalskej ligy, dvakrát vyhral majstrovstvá sveta klubov a zlato má tiež z majstrovstiev Európy v roku 2016.

Profesionálnu kariéru odštartoval Pepe v roku 2002 v drese Marítima Funchal, rýchlo ale zamieril do Porta. Po troch rokoch prestúpil v roku 2007 do Realu Madrid. Za desať rokov odohral za „biely balet“ 334 duelov a vypracoval sa na jedného z najlepších obrancov sveta. Po sezóne v Besiktasi sa v roku 2019 vrátil do Porta.

V národnom tíme, v ktorom vytvoril nerozlučnú dvojicu s hviezdnym Cristianom Ronaldom, nastúpil za 16 rokov do 141 zápasov.

Tréner Vladimír Weiss si po zápase s Nikóziou aj zavtipkoval.
Weiss st. o posile do útoku vtipkoval: Nechaj ma vydýchnuť, som ako na kriminálke Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk