Paňková hodnotí Paríž na jedno veľké WAU: Po divokej vode na OH musí zdolať maturitu!

Mladá slovenská kajakárka Zuzana Paňková (19), ktorá na olympijských hrách v Paríži hrdo niesla slovenskú vlajku, sa o svojom zážitku ...
  • Zdroj: TASR

Mladá slovenská kajakárka Zuzana Paňková (19), ktorá na olympijských hrách v Paríži hrdo niesla slovenskú vlajku, sa o svojom zážitku z veľkolepej udalosti vyjadrila s nadšením a emóciami, proste jedným slovom WAU! Ako tínedžerka bola nielen najmladšou členkou slovenskej výpravy, ale najmladšou vlajkonosičkou na olympiáde v našej histórii.

FOTOGALÉRIA: Paňková hodnotí Paríž na jedno veľké WAU

V slalomárskom kanáli vo Vaires-sur-Marne jej síce tesne ušla medaila, ale štvrté miesto v C1 považuje s odstupom času za výborný výsledok, ktorý by chcela v ďalších rokoch ešte zlepšiť. „Je to jedno veľké WAU,“ hovorila Zuzana o svojom zážitku po návrate domov. „Vždy som snívala o tom, že by som mohla byť vlajkonosička na OH alebo MS a s malou dušičkou som dúfala, že ma vyberú. Neskutočne som si to užívala. Hovorili, že ceremoniál bude zážitok na nezabudnutie a naozaj to bol zážitok na nezabudnutie. Lepšie by to bolo už iba, keby bolo krajšie počasie, no ja som na vodu zvyknutá,“ dodala Paňková.

Okrem zážitku z ceremoniálu Zuzana spomína aj na stretnutia s ďalšími hviezdami športového sveta. „Mala som tú česť stretnúť Simone Bilesovú, išla z kávičky a ja som ju na chvíľku zastavila. Ani som si nevypýtala fotku, ale rešpektujem ju a poďakovala som jej za to, že dáva dôraz na mentálne zdravie v športe. Postretávala som aj ďalších, pokecala som s Čechmi a ľuďmi, čo robia iné športy, takže to bolo naozaj zaujímavé,“ žiaril jeden z našich najväčších športových talentov vôbec.

Olympiáda však pre Zuzanu nie je jedinou výzvou, ktorá ju čaká. Po návrate z Paríža sa musí po divokej vode teraz popasovať so skúškou dospelosti. „Povedala som si, že keď som zvládla MS a následne som zvládla písomnú maturitu, tak keď som zvládla OH, zvládnem aj ústnu, aspoň dúfam,“ uzavrela s obrovským úsmevom Paňková.

Zuzana Paňková má stále iba 19 rokov.
Program Slovákov po OH? Paňkovú čaká maturita, Grigara ťažké rozhodovanie Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk