Vykúpi Slovensko ruský rodák? Zápasník Salkazanov myslí iba na zlato

 Je v dobrej pohode a verí si. Naša posledná nádej na zisk druhej medaily - zápasník Tajmuraz Salkazanov (28), ktorého už dnes čakajú ...
  • Zdroj: TASR

Je v dobrej pohode a verí si. Naša posledná nádej na zisk druhej medaily - zápasník Tajmuraz Salkazanov (28), ktorého už dnes čakajú voľnoštýliarske súboje v kategórii do 74 kilogramov, chce získať zlatú medailu.

Tajmuraz prezradil aj to, akým štýlom sa chce prezentovať pod piatimi kruhmi. „Byť ešte viac agresívnejší a viac útočiť. Bude to ťažké, ale verím si. Cítim sa v pohode a v dobrej forme. Žiadny tlak si nepripúšťam, som nastavený tak, že to beriem ako obyčajný turnaj,“ doplnila posledná slovenská medailová nádej.

Tajmuraz hrdo nosí slovenskú vlajku.
Salkazanov sa vrhne do boja o medailu od osemfinále: Spoznal mená možných súperov! Zobraziť článok

Videl aj ceremoniál

Salkazanov síce dorazil do dejiska olympiády ako posledný slovenský športovec, ale stihol napriek tomu sledovať dianie v Paríži aj na diaľku. „Videl som ceremoniál a niektoré iné športy. Teraz už som tu a sústredím sa na svoj výkon,“ dodal.

V Bratislave mu nerozumeli

Tajmuraz vie veľmi dobre po slovensky, v tomto smere pripomína biatlonistku Anastasiu Kuzminovú, ktorá sa stala našou najúspešnejšou olympioničkou v histórii. Teraz už s úsmevom spomína, ako bojoval s rečovou bariérou. „Do telefónu som si stiahol aplikáciu a učil som sa po slovensky. Veľa času som trávil na východe, pochytil som ich dialekt a zrazu, keď som prišiel do Bratislavy, nikto mi nerozumel,“ opísal pre STVR prvé mesiace na Slovensku.

Prvý deň počas plaveckej časti sa utopil pretekár zo Srbska Lazar Dukič.
Obrovská tragédia i šok: Športovec zomrel v priamom prenose! Zobraziť článok

Slovenská vodná slalomárka Zuzana Paňková.
Paňková hodnotí Paríž na jedno veľké WAU: Po divokej vode na OH musí zdolať maturitu! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk