Forsterová skončila v slzách: O postup ju obrala jediná stotina

Slovenská atlétka Viktória Forsterová tesne nepostúpila na OH v Paríži do semifinále na 100 m prek.
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenská atlétka Viktória Forsterová tesne nepostúpila na OH v Paríži do semifinále na 100 m prek.

FOTOGALÉRIA: Viktória Forsterová

Vo štvrtkovom opravnom behu, tzv. repasáži, obsadila 3. miesto časom 12,88 s a nezmestila sa medzi dvojicu postupujúcich. Na prienik medzi 24 najlepších jej chýbala jediná stotina sekundy.

Dvadsaťdvaročnej Forsterovej nevyšli v stredu na Stade de France podľa predstáv rozbehy, keď v piatom skončila časom 13,08 až na šiestej priečke. Mala však ešte druhú šancu v repasáži, ale ani z nej sa do piatkového semifinále neprebojovala.

O postup bojovala do poslednej chvíle, no napokon ju po fotofiniši o stotinu sekundy predstihla Maayke Tjin-A-Limová z Holandska (12,87). Prvý opravný beh vyhrala Marione Fourieová z Juhoafrickej republiky (12,79).

Forsterová by sa do semifinále dostala, ak by vo štvrtok aspoň vyrovnala svoje sezónne maximum na tejto trati 12,83 s. Jej slovenský rekord z vlaňajšej univerziády má hodnotu 12,72 s. V repasáži sa v troch behoch bojovalo o zvyšných šesť miesteniek do semifinále.

Olympijská debutantka Forsterová už v Paríži absolvovala aj stovku, v ktorej obsadila po rozbehoch konečnú 47. priečku.

atletika - 100 m prek. ženy
repasáž:
I. opravný beh:
1. Marione Fourieová (JAR) 12,79 s, 2. Maayke Tjin-A-Limová (Hol.) 12,87, 3. Viktória FORSTEROVÁ (SR) 12,88

Forsterová: Bolo to lepšie ako včera

"Ten beh bol určite lepší ako včerajší, aj som sa lepšie cítila. Osud to však zariadil inak. Vedela som, že sú to ranné behy a jednoducho treba bežať len naplno. Povedala som si, že ten beh je rýchly a na to, aby som postúpila, budeme musieť bežať veľmi rýchlo. Ale veľmi som to neriešila, vedela som, že do toho musím dať všetko. Vždy, keď som niečo trošku pokazila, som si želala, aby som to mohla napraviť. Teraz to vlastne vyšlo a ja som sa síce aj zlepšila v týchto opravách, ale bohužiaľ tá stotinka chýbala," povedala Forsterová pre TASR.

Adept na zlatú medailu Lamecha Girma zakopol o jednu z posledných prekážok pred cieľom.
Strach o svetového rekordéra: Bezvládne padol k zemi a začal sa triasť Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk