Ukrajinka po zisku zlata na OH: Rusi sú teroristi a som rada, že tu nie sú!

Hneď po víťazstve si spomenula na zosnulých kolegov! Ukrajinská výškarka Jaroslava Mahučichová sa po zisku zlata na OH v Paríži rázne ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hneď po víťazstve si spomenula na zosnulých kolegov! Ukrajinská výškarka Jaroslava Mahučichová sa po zisku zlata na OH v Paríži rázne obula do ruských športovcov. 

FOTOGALÉRIA: Jaroslava Mahučichová

Finálovú súťaž v skoku do výšky žien si podmanili reprezentantky Ukrajiny, ktoré získali zlatú a takisto bronzovú medailu. „Toto je pre všetkých, ktorí už nikdy nebudú môcť pretekať. Pre našu krajinu. Pre jej ochrancov,“ kričala šťastná víťazka Jaroslava Mahučichová po svojom triumfe. 

Po vypuknutí vojny u našich východných susedov strávila rodáčka z Dnipra v aute 72 hodín. Z milovanej vlasti podliehajúcej bombardovaniu cez Moldavsko utiekla až do Srbska. Stovky jej krajanov ale podobné šťastie nemali. Trénovať dnes musí v Nemecku, pretože doma to nie je bezpečné, respektíve športoviská sú zničené. 

Na prebiehajúcich olympijských hrách môžu Rusi a Bielorusi štartovať iba pod neutrálnou vlajkou. „Sú to teroristi a som rada, že tu nie sú. Kedykoľvek vidím niekoho z Ruska alebo Bieloruska, musím myslieť na to utrpenie, zmarené života a rozbombardovanú krajinu, ktorú majú na svedomí,“ povedala novinárom svoj jasný postoj 22-ročná výškarka. 

Gabriela sa dala skrášliť a potom vyrazila do ulíc.
Atlétka Gajanová má pred návratom na salaš plán: A teraz si užijem Paríž Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk