Strach o svetového rekordéra: Bezvládne padol k zemi a začal sa triasť

Divákom sa naskytli obrázky hrôzy! Držiteľ svetového rekordu Lamecha Girma nebude na olympijské hry v Paríži spomínať v dobrom.
  • Zdroj: TASR/AP

Divákom sa naskytli obrázky hrôzy! Držiteľ svetového rekordu Lamecha Girma nebude na olympijské hry v Paríži spomínať v dobrom.

FOTOGALÉRIA: Lamecha Girma

Škaredý moment prinieslo finále behu cez prekážky na 3000 metrovAdept na zlatú medailu zakopol o jednu z posledných prekážok pred cieľom. Nasledoval nekontrolovateľný pád, pri ktorom sa vo vzduchu pretočil a dopadol dozadu na hlavu. Ostatní súperi museli byť obozretní, aby pri snahe finišovať nezakopli o zraneného konkurenta. 

Zatiaľ čo sa preteky blížili do dramatického vyvrcholenia, okolo Etiópčana sa rýchlo zbehli zdravotníci. Divákom sa naskytli poriadne strašidelné obrázky, keďže Girma bol v bezvedomí a triasol sa. Za mohutného potlesku tribún ho po chvíli na nosidlách odniesli do útrob štadióna.

Obhajobu olympijského zlata obhájil Soufiane El Bakkali. V rozhovore si spomenul na jedného z hlavných rivalov. „Dúfam, že sa čoskoro uzdraví. K pádom v našej disciplíne dochádza, ale je mi to ľúto,“ prehlásil Maročan. 

Na snímke slovenská plavkyňa Tamara Potocká.
Tamara Potocká po dramatickom kolapse na OH: Myslela som, že to predýcham, ale... Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk