Slovenskí hokejisti zdolali Švajčiarov, v súboji o piate miesto vyzvú Nemcov

Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov si na Hlinka Gretzky Cupe 2024 v kanadskom Edmontone pripísala na konto prvé víťazstvo.
  • Zdroj: Hockey Slovakia/Tomáš Lengyel

Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov si na Hlinka Gretzky Cupe 2024 v kanadskom Edmontone pripísala na konto prvé víťazstvo.

V noci na štvrtok zdolala v dueli A.skupiny Švajčiarsko 3:2 po predĺžení. O triumfe Slovákov, ktorí v tabuľke obsadili tretie miesto, rozhodol v 62. minúte Michal Svrček.

Michal Svrček s pukom na hokejke počas Hlinka Gretzky Cupu 2024.
Slováci potrápili Kanaďanov, šancu na postup do semifinále ale stratili Zobraziť článok

"Vstup do zápasu nám vyšiel. Hrali sme veľmi aktívne, agresívne a vytvárali sme si veľa šancí. Súpera sme vysoko prestrieľali a po prvej tretine sme viedli 2:0. V druhej tretine sme si to skomplikovali. Veci nám trvali dlhšie, ako by mali a tým pádom sa hra vyrovnala. V tretej tretine sme sa snažili pridať ďalší gól a zlomiť zápas ešte v riadnom hracom čase. Nevyužili sme však naše presilové hry a v závere sme doplatili na slabšiu disciplínu, čo Švajčiari využili na vyrovnanie. Na druhej strane musím chlapcov pochváliť za vynikajúco ubránené oslabenie v koncovke tretej tretiny a v úvode predĺženia. Zároveň ma teší, že ukázali vôľu vyhrať zápas a v predĺžení vybojovali víťazstvo pre Slovensko. Teraz musíme dobre zregenerovať a pripraviť sa na ďalší súboj s Nemeckom," povedal pre hockeyslovakia.sk tréner Slovákov Martin Dendis.

Na archívnej snímke uprostred hore tréner reprezentácie Slovenska do 18 rokov Martin Dendis.
Mladí Slováci siahali na senzačnú otočku: Česi šokovali favorita Zobraziť článok

        
      
      Hlinka Gretzky Cup 2024:
      A-skupina:
      SLOVENSKO - Švajčiarsko 3:2 po predĺžení (2:0, 0:0, 0:2 - 1:0)
      Góly:
8. Saloň (Murin), 16. Chovan (Goljer, Straka), 62. Svrček (Zubek) – 54. Steiner (Peter, Kneubühler), 55. Schenk (van der Kaaij, Steiner), vylúčení: 3:5 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0
      zostava SR:
      Henriquez – Tomaškovič, Čapoš, Zubek, Goljer, Rusznyák, Raška, Tkáč – Svrček, Chovan, Straka – Nemec, Chrenko, Kazda – Tomík, Saloň, Murin – Tomka, Kalis, Mišiak – Morávek.
      ls

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk