Novak je legenda: Srbský prezident chce postaviť múzeum Djokoviča

Srbský prezident Aleksandar Vučič v stredu oznámil, že chce postaviť múzeum venované Novakovi Djokovičovi po jeho triumfe vo dvojhre ...

Srbský prezident Aleksandar Vučič v stredu oznámil, že chce postaviť múzeum venované Novakovi Djokovičovi po jeho triumfe vo dvojhre na olympijskom turnaji v Paríži.

Fotogaléria

"Mali sme prvé diskusie o výstavbe múzea Novaka Djokoviča, ktoré by sa malo stať ďalšou atrakciou v meste," povedal v utorok srbský prezident Aleksandar Vučič.
 

Djokovič sa v Srbsku už dlhodobo teší statusu žijúcej legendy. Belehradský rodák a víťaz 24 grandslamových titulov roky viedol tenisovú akadémiu v hlavnom meste a často navštevuje športové podujatia a stretáva sa s funkcionármi.
 

"Palma de Mallorca má múzeum venované Rafaelovi Nadalovi. My chceme ukázať, čo urobil Djokovič pre našu krajinu a zároveň prilákať turistov," dodal Vučič, ktorý dúfa, že múzeum otvoria ešte pred tým, ako bude Belehrad hostiť svetovú výstavu Expo 2027.
 

Djokovič v nedeľňajšom olympijskom finále zdolal Španiela Carlosa Alcaraza 7:6 (3), 7:6 (2) a získal prvú medailu z OH. Pripojil sa tak ku Andremu Agassimu, Nadalovi, Steffi Grafovej a Serene Williamsovej, ktorí vyhrali všetky štyri grandslamové turnaje aj dvojhru na olympijských hrách. Informovala o tom agentúra AFP.
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk