Tamara Potocká po dramatickom kolapse na OH: Myslela som, že to predýcham, ale...

Slovenská plavkyňa Tamara Potocká (21) je už po kolapse na OH v Paríži úplne v poriadku.

Slovenská plavkyňa Tamara Potocká (21) je už po kolapse na OH v Paríži úplne v poriadku.

Fotogaléria

Potocká nepostúpila do semifinále na 200 m pol. pr., keď v rozplavbách obsadila 23. miesto časom 2:14,20 min. Po skončení rozplavby skolabovala, odniesli ju na nosidlách a museli jej poskytnúť lekársku starostlivosť. Podľa členky slovenskej plaveckej výpravy Ivany Langeovej bol príčinou kolapsu astmatický záchvat.

Potocká po svojom návrate domov na Slovensko v utorok uviedla, že je so svojím výkonom z Paríža spokojná. „Dala som do svojho výkonu maximum, čo sa teda aj potvrdilo. Ja som spokojná, keďže to bola moja vôbec prvá olympiáda a teším sa, čo bude ďalej,“ povedala na úvod Potocká a hneď si zaspomínala aj na dramatický moment z bazéna.

„Strašne ma to bolelo, ale nechcela som sa na to vykašľať. Bola som veľmi namotivovaná a príliš som to rozbehla. Išla som na doraz a tak to aj dopadlo... Veľmi ťažko sa mi vychádzalo z vody. Ja som si myslela, že to predýcham, ale nepredýchala som to. Nič vážne sa však v podstate nestalo, iba totálne vyčerpanie,“ vysvetlila talentovaná olympionička.

„Veľmi veľa ľudí mi písalo a podporovali ma. Ale ako som vravela, ja som spokojná s mojím výkonom, lebo som do toho dala všetko. Nevyšlo to, ale nevadí, ideme ďalej. Zdravotne som úplne v poriadku,“ dodala ešte k celej veci a neskôr prezradila aj to, že si stihla užiť Paríž aj ako mesto, aj keď...

„Paríž ako taký sa mi veľmi nepáčil, pretože je to strašne špinavé mesto. Eiffelovka však bola krásna, tam sa mi veľmi páčilo. Olympijská dedina bola tiež nádherná. Stretli sme sa tam skvelá partia rôznych ľudí a spoznala som tam kopu nových kamarátov, takže z toho sa tiež teším,“ uzavrela Potocká.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk