V streleckom zväze to vrie: Viceprezident zaútočil na šéfa, Benca vracia úder Göncimu

Po vodnom slalome je druhým najúspešnejším slovenským športom pod piatimi kruhmi strelectvo. To však len tretíkrát v histórii neprinieslo ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ

Po vodnom slalome je druhým najúspešnejším slovenským športom pod piatimi kruhmi strelectvo. To však len tretíkrát v histórii neprinieslo z olympiády cenný kov.

Zmenené pomery

Benca sa nevyhýbal ani téme stále nevybudovanej národnej strelnice, ktorá má byť v Trnave, kde majú už s mestom podpísané memorandum o spolupráci. „Riešili sme už aj projektovú dokumentáciu, lenže zas sa zmenila vláda, a tým aj pomery. Najprv sme o strelnici rokovali s ministrom športu, potom s ministrom vnútra, pričom sa povedalo, že to prejde pod tento rezort. Prebiehajú stále procesy, o ktorých bude viac vedieť pán Gönci, ktorý je napojený na ministra,“ vyjadril sa.

Slovenská strelkyňa Danka Barteková na OH v Paríži.
Strelkyňa Danka Barteková odkryla súkromie: Dôležitý okamih tesne pred odletom Zobraziť článok

Podľa neho ide o projekt národného významu, ktorý by mala garantovať vláda. „V septembri by sa to malo rozlúsknuť, kto a akým spôsobom sa na tom bude podieľať. Pozemok máme, štúdia je hotová, treba však doriešiť autorské práva. Potom sa môže robiť na projektovej dokumentácii a EIA, čo by trvalo približne rok. Predpokladám, že ak všetko pôjde ideálne, začať stavať sa môže na prelome rokov 2025 - 2026,“ prezradil s tým, že broková strelnica by sa mohla postaviť za rok až dva, no náročnejšie budú haly pre ďalšie disciplíny.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk