V streleckom zväze to vrie: Viceprezident zaútočil na šéfa, Benca vracia úder Göncimu

Po vodnom slalome je druhým najúspešnejším slovenským športom pod piatimi kruhmi strelectvo. To však len tretíkrát v histórii neprinieslo ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ

Po vodnom slalome je druhým najúspešnejším slovenským športom pod piatimi kruhmi strelectvo. To však len tretíkrát v histórii neprinieslo z olympiády cenný kov.

FOTOGALÉRIA: Strelectvo

Legendárny strelec Jozef Gönci (50) má výhrady voči práci Slovenského streleckého zväzu (SSZ), v ktorom je viceprezidentom. Chce, aby vo funkcii skončil dlhoročný prezident Miloslav Benca (73), ktorému vyčíta hlavne to, že stále nestojí národná strelnica.

Slovenskí strelci po OH v Sydney 2000 a Riu 2016 ani v Paríži nezískali medailu, hoci sme mali dve skeetarky vo finále, pričom Vanesa Hocková skončila štvrtá. Podľa nášho historicky prvého olympijského medailistu (bronz z Atlanty 1996) Gönciho má strelectvo pod Tatrami ďaleko od ideálu.

Vizitka práce

Poukazuje na spôsob riadenia, ktorý praktizuje súčasný prezident SSZ. „Aby sa za 20 rokov šéfovania pána Bencu nepostavil ani kolík do zeme, nieto strelnica, tomu osobne veľmi nerozumiem. Mám voči riadeniu strelectva na Slovensku výhrady už dlhodobo. Nestotožňujem sa s fungovaním zväzu, ktorému velí pán Benca. Viac k tomu nechcem zatiaľ hovoriť. Treba diskusiu, ktorá je však v nedohľadne,“ povedal.

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Zuzana Rehák-Štefečeková po kvalifikácii trapu.
Rehák Štefečeková neobháji zlato: Príliš veľa chýb pochovalo finálovú nádej Zobraziť článok

Nový Čas preto oslovil Bencu, ktorý reagoval na Gönciho slová. „Je tri roky v najvyššom riadiacom orgáne SSZ, robí viceprezidenta, takže je to aj vizitka jeho práce. Mohol niečo zmeniť, ale keď nepríde asi trikrát, ako tento rok, na výkonný výbor, tak potom ťažko niečo môže riešiť a chápať,“ uviedol s tým, že vizitkou ich práce sú dlhodobé úspechy: „SSZ priniesol pre našu republiku už cca 600 medailí z vrcholných podujatí. To je výsledok práce všetkých. Ak by všetky slovenské zväzy mali také úspechy, boli by sme nadšení.“

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk