Sladký bozk v cieli pod Eiffelovkou: Chodci bez tichej domácnosti

Síce nevyhrali a ani sa k medailám nepriblížili, ale aj tak spomedzi všetkých chodeckých párov najviac zaujali, stačil na to sladký bozk ...
  • Zdroj: TASR/Michal Svítok

Síce nevyhrali a ani sa k medailám nepriblížili, ale aj tak spomedzi všetkých chodeckých párov najviac zaujali, stačil na to sladký bozk v cieli pod Eiffelovkou, ktorý išiel v priamom prenose do celého sveta.

FOTOGALÉRIA: Dominik Černý a Hana Burzalová

Dominik Černý (26) a Hana Burzalová (23) boli po miešanej maratónskej štafete spokojní, keď obsadili 18. miesto v novom národnom rekorde 3:03:54 h. Po takomto výkone im tichá domácnosť nehrozí.

„Vyzeralo to tak, že som bol na chvoste pretekov, dokonca aj na posledných priečkach, ale to tempo vôbec nebolo pomalé,“ povedal Černý po pretekoch s tým, že si kontrolovali vlastné tempo a nič nechceli prepáliť. „Veľmi som hrdý na Hanku, ako to zvládla. A celkové zhodnotenie, že sme vylepšili slovenský rekord, a aj rebríčkové postavenie nemôžeme hodnotiť inak ako pozitívne,“ pripojil.

Jeho športová a aj životná partnerka Burzalová si napravila chuť po individuálnej 20-ke, s ktorou nebola spokojná (skončila v nej 37.). „Na posledných 200 metroch som predbehla ešte jednu pretekárku a vyšlo to na 18. miesto, čiže za mňa veľmi dobré preteky. Dokonca v úvodných troch úsekoch bolo úplne ideálne počasie na chôdzu. Čiže nemôžeme si sťažovať, bolo to super,“ pripojila odchovankyňa dubnickej atletiky.

Slovenskí snúbenci sa zhodli, že to bola zatiaľ ich najlepšia štafeta, ktorú absolvovali doteraz trikrát. „Veľmi sme sa tešili, že to môžeme takto spolu absolvovať a boli jeden za druhého zodpovední. Ako v osobnom živote, tak teraz aj na trati. No a tá Eiffelovka, tá tu bola krásna, najkrajšie miesto,“ konštatovala Hana, pričom jej partner so smiechom dodal: „Stačilo by, ak by jeden spravil nejakú chybu, tak je potom aj na mesiac tichá domácnosť. Po týchto pretekoch však tichá domácnosť nebude.“

Slovenská atlétka Viktória Forsterová tesne nepostúpila na OH v Paríži do semifinále na 100 m prek.
Forsterová skončila v slzách: O postup ju obrala jediná stotina Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk