Atlétka Gajanová má pred návratom na salaš plán: A teraz si užijem Paríž

Ani atlétka Gabriela Gajanová (24) po svojom úspešnom vystúpení v Paríži nevynechala návštevu Slovenského domu. Za svoje 11. miesto v ...
  • Zdroj: instagram/gabigajanova

Ani atlétka Gabriela Gajanová (24) po svojom úspešnom vystúpení v Paríži nevynechala návštevu Slovenského domu. Za svoje 11. miesto v behu na 800 m, keď navyše časom 1:58,22 min. prekonala národný rekord Gabriely Sedlákovej (56), ktorý vydržal 37 rokov, si dopriala dobré jedlo, pričom ešte aj vyrazila do parížskych ulíc. Zároveň sa však už teší na rodinný salaš.

FOTOGALÉRIA: Atlétka Gajanová sa má podľa otca Milana na čo tešiť: Na salaši oslava, v obci čestné občianstvo

Bryndzové halušky a pirohy, to si dopriala naša atlétka po svojom úspechu v Slovenskom dome.

„Stále u mňa prevláda únava, ale myslím si, že som už šťastnejšia z toho, že som zabehla slovenský rekord a 11. miesto na olympiáde má pre mňa veľkú cenu,“ povedala s odstupom času, pričom vraj až neskôr jej dôjde, čo vlastne dokázala, keďže v ostatných týždňoch bola iba v jednom tréningovom kolotoči.

Žiadna Slovenka nezabehla 800 m rýchlejšie.
Atlétka Gajanová sa má podľa otca Milana na čo tešiť: Na salaši oslava, v obci čestné občianstvo Zobraziť článok

„Vraciam sa na Slovensko po piatich týždňoch, pretože predtým som bola vo Švajčiarsku na sústredení. Pôjdem domov do Bobrovca, oddýchnem si a od polovice septembra ma čakajú ešte mítingy,“ opísala svoj najbližší program.

V Paríži si však ešte pred odchodom chcela ísť pozrieť basketbal a volejbal. „Mám aj nejaké sponzorské povinnosti, no chcem si s najbližšími, ktorých tu mám, užiť Paríž,“ doplnila naša atlétka, ktorá sa na to aj patrične vyfintila.

Slovenská bežkyňa Gabriela Gajanová získala na ME v atletike streibornú medailu po výborno finiši v behu na 800 metrov.
Rozbeh jej vyšiel na výbornú: Gajanová postúpila do semifinále na 800 m Zobraziť článok

V olympijskej dedine však ešte nemala šťastie na stretnutie s veľkou svetovou hviezdou. „Ja som v dedine dlho nebola, pretože po otváracom ceremoniáli sme išli z Paríža na sústredenie do Lens a vrátili sme sa späť dva dni pred pretekmi. A to sa človek už sústredí skôr sám na seba,“ dodala bežkyňa, ktorá si vychutnávala atmosféru pred 80-tisíc fanúšikmi.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk