Jedáleň v olympijskej dedine rozdelila športovcov: Pre hviezdy katastrofa, u Slovákov spokojnosť

Každý si môže vybrať to svoje, ale nie každému aj chutí. Ďalší sa však nesťažujú a dajú si aj dupľu. Tak to vyzerá v jedálni v olympijskej ...
  • Zdroj: olympics.com

Každý si môže vybrať to svoje, ale nie každému aj chutí. Ďalší sa však nesťažujú a dajú si aj dupľu. Tak to vyzerá v jedálni v olympijskej dedine, ktorá patrí počas parížskych hier medzi najnavštevovanejšie miesta a denne sa tam premelú tisícky športovcov a členov ich realizačných tímov.

FOTOGALÉRIA: Olympijská jedáleň v Paríži.

Niektorým nevyhovovali porcie, iní sa sťažovali na rady v jedálni a niektorí čakali aj zdravšie jedlá na výber. 

Nad jedlom v olympijskej dedine ohŕňala nosom aj jedna z najväčších hviezd hier americká gymnastka Simone Bilesová (27), ktorá vybojovala tri zlaté a jednu striebornú medailu. „V jedálni nemáme francúzske jedlá, ktoré dostanete, keď ste mimo olympijskej dediny. Pre športovcov je tu jedlo o niečo zdravšie,“ trochu sa posťažovala Bilesová, ktorá je z USA zvyknutá na niečo iné. Jej reprezentačná kolegyňa a členka zlatého družstva vo viacboji Hezly Riverová (16) uviedla, že jedlo v dedine ju neohúrilo.

ŠIALENE DLHO

Mnohým nevyhovovali ani porcie, ďalší sa sťažovali na rady v jedálni. „Jedlo je prinajmenšom katastrofa. V rade stojíte neskutočne dlho, pretože je málo stanovíšť. A kvalita jedla tiež nie je obzvlášť dobrá,“ povedal nemecký pozemný hokejista Christopher Rühr (30).

Podobne to vníma aj kapitán tímu Mats Grambusch (31). „V podstate to trvá šialene dlho, pretože počas najrušnejších hodín vôbec nestíhajú. A potom kvalita aj kvantita jedla nie sú dobré, lebo tam prichádza príliš veľa ľudí v rovnakom čase. Je to trochu škoda,“ pripojil líder tímu, ktorý sa dostal do boja o medaily.

ZVLÁDLI TO

Slováci však evidentne nie sú takí prieberčiví ako ich zahraniční kolegovia. „Bolo si z čoho vyberať a mali tam toho dosť. Postavíte sa tam, kde je najkratší rad. Ja osobne som sa bál, pretože sa vyhrážali, že bude veľa vecí na rastlinnej báze, ale dalo sa najesť aj mäsa, aj dostatku bielkovín. Za seba môžem povedať, že som bol spokojný,“ konštatoval pred odchodom plavec Matej Duša (24).

Jeho kolegyňa z bazéna Tamara Potocká (21) prezradila, že jedáleň je veľká a vždy v nej bolo množstvo ľudí. „Čaká sa v radoch a v podstate stojíte v ňom s tým, že ani neviete, čo dostanete, čo je trochu zvláštne, ale dalo sa to zvládnuť,“ vysvetlila pretekárka, ktorá po svojej disciplíne na 200 m polohové preteky skolabovala, o čom písal celý svet.

Bronzový vodný slalomár Matej Beňuš (36) sa dokonca z olympijskej dediny odsťahoval už po pár dňoch do hotela, ale nebolo to kvôli jedlu, chcel byť proste bližšie k vodáckemu areálu, ktorý sa nachádza mimo Paríža. „V hoteli som bol spokojnejší, bolo tam prvotriedne jedlo a mohol som si vybrať, čo chcem. V dedine sme šliapali len 600 metrov do jedálne, samotná jedáleň má ďalších 200 metrov a keď ste chceli niečo ázijské, museli ste ísť úplne dozadu. Ale jedlo tam nebolo zlé,“ opísal svoju skúsenosť.

Hrdá mama ukazuje zbierku medailí svojej dcéry.
Mama Andrea spomína na dcérine začiatky: Bábiky odmietala, na Vianoce chcela samopal! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk