Šéf vodného slalomu reaguje na kritiku Grigara: Môže si za to aj sám...

Slovenský kajakár Jakub Grigar (27) sa po svojom šiestom mieste v novej olympijskej disciplíne kajak kros vyjadril kriticky ohľadom situácie ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenský kajakár Jakub Grigar (27) sa po svojom šiestom mieste v novej olympijskej disciplíne kajak kros vyjadril kriticky ohľadom situácie na Slovensku, kde sme nezachytili trend v tejto disciplíne.

FOTOGALÉRIA: Jakub Grigar moderovanie

Šéf nášho vodnému slalomu mu Martin Stanovský odkazuje, že za to môže aj jeho tréningová skupina.

„Bude to možno znieť trošku tvrdo, ale musíme začať trochu akceptovať realitu. Často sa nám stáva, že vyjde nejaká nová disciplína, vidíme, že sa to posúva ďalej a ignorujeme to, nechytáme sa trendov a nepracujeme na tom úplne od začiatku. Potom si zrazu uvedomíme, že sa tá disciplína dostala na olympijské hry a svet nám medzitým ušiel,“ povedal Grigar po svojom šiestom mieste v kajak krose.

ZASPALI SME

Oslovili sme preto predsedu sekcie divokých vôd Slovenskej kanoistiky Martina Stanovského, ako vnímajú na zväze kritiku nášho najlepšieho kajakára. „Jakub si týmto vyjadrením trochu nešťastne zašiel do vlastných radov, pretože práve v Liptovskom Mikuláši a aj v jeho tréningovej skupine sa dlho kajak krosu bránili a mysleli si, že sa to nedostane na olympiádu,“ uviedol s tým, že v minulosti nechceli doma ani jazdiť nominačné preteky do reprezentácie. Podľa neho seniorskí tréneri to na rozdiel od juniorských nechceli so zverencami trénovať.

„Grigar sa tomu nevenoval, hoci tento rok aj pre objektívne príčiny, keďže bol zranený,“ konštatoval Stanovský, ktorému to pripomína situáciu, keď sa v minulosti u nás zaspalo aj so ženskou kategóriou C1. „Každému vo svete bolo jasné, že sa zruší mužská C2 a bude ženská C1, keďže MOV tlačí na to, aby bolo vyrovnané zastúpenie mužov a žien, len na Slovensku sme sa ten fakt bránili prijať,“ pripojil.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk