Šéf vodného slalomu reaguje na kritiku Grigara: Môže si za to aj sám...

Slovenský kajakár Jakub Grigar (27) sa po svojom šiestom mieste v novej olympijskej disciplíne kajak kros vyjadril kriticky ohľadom situácie ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenský kajakár Jakub Grigar (27) sa po svojom šiestom mieste v novej olympijskej disciplíne kajak kros vyjadril kriticky ohľadom situácie na Slovensku, kde sme nezachytili trend v tejto disciplíne.

FOTOGALÉRIA: Jakub Grigar moderovanie

MASÍVNA PODPORA

Kajak kros mienia na zväze naďalej podporovať. „Je to olympijská disciplína, ktorá bude určite aj v Los Angeles 2028 a do programu ju takmer určite zaradia aj v Brisbane 2032, zvlášť, keď sú v tom Austrálčania úspešní,“ myslí si šéf nášho vodného slalomu.

Už druhým rokom je vytvorený reprezentačný tím v kajak krose. „Na každý Svetový pohár aj mládežnícku súťaž už posielame dva tímy. Snažili sme sa aj vyjazdiť čisto olympijskú miestenku pre kajak kros, ale, žiaľ, Martinovi Halčinovi sa to tesne nepodarilo,“ vyjadril sa Stanovský.

Ten má radosť, že medzi mladými reprezentantmi sa táto nová disciplína teší veľkej popularite. „Máme mladé nádeje, ktoré to chytilo a venujú sa tomu naplno. Napr. David Skubík má už aj pekné výsledky,“ prezradil.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk