V Slovane snívajú o Lige majstrov, Weiss st.: TOTO môže byť naša výhoda!

Slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava chce úspešne vykročiť za vysnívaným postupom do hlavnej fázy Ligy majstrov. Belasých ...

Slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava chce úspešne vykročiť za vysnívaným postupom do hlavnej fázy Ligy majstrov. "Belasých" čaká v stredu na Tehelnom poli úvodné stretnutie 3. predkola s cyperským šampiónom APOEL Nikózia.

Fotogaléria

APOEL začal v pohárovej Európe od 2. predkola, v ktorom postúpil cez FC Petrocub (1:0 doma, 1:1 vonku). Konfrontácia s moldavským majstrom bola pre klub z Nikózie prvou súťažnou v tejto sezóne, keďže ligový ročník začína na Cypre až v závere augusta. Slovan sa naladil na ďalšiu pohárovú prekážku víťazstvom v Niké lige nad Podbrezovou (1:0). "Z tohto pohľadu môžeme mať trochu výhodu, že sme dobre naladení, v dobrej forme. Každý zápas má však svoju históriu a treba si vždy vážiť silu súpera a APOEL ju má. Možno budeme viac behať bez lopty, ako obyčajne, možno budeme dominantní my, neviem to posúdiť. Verím však v silu nášho mužstva," poznamenal 59-ročný kormidelník Slovana, ktorý dúfa, že začiatok dvojzápasu doma jeho tím pretaví na výhodu.

"Verím, že pri dobrom výkone s ľuďmi to môže byť naša výhoda. Budeme chcieť uhrať výsledok, ktorý nám dá šancu uspieť v odvete. Musíme hrať rozumne, pretože je to dobrý súper, v 3. predkole LM je už každý veľmi kvalitný. Keď podáme výkon na hranici našich schopností, tak môžeme postúpiť. Ak nie, postúpi súper, je to ľahká matematika," objasnil.

Vďaka postupu cez slovinské NK Celje už majú Slovanisti istotu účasti v hlavej fáze Európskej konferenčnej ligy. Weiss st. však vníma, že jeho mužstvo má v súčasnej situácii vyššie ciele: "Všetci sú pozitívne naladení, je jasné, že hráči, my aj vedenie chceme viac. Snívame o niečom, zajtrajší zápas nám ukáže, na čo máme. Je dobré, že sme uhrali cieľ, bez ktorého by klub nemohol ani fungovať, to sú financie z pohárov. Základ je, dom staviame a teraz ešte treba postaviť strechu. Na tom pracujeme a uvidíme, ako bude vyzerať ´náš dom´."

Výkop stredajšieho zápasu je na programe o 20.30 h. Duel povedie rozhodca Allard Lindhout z Holandska. Odveta sa uskutoční v utorok 13. augusta o 19.00 h v hlavnom meste Cypru. V prípade postupu nastúpi Slovan v play off LM proti lepšiemu z dvojice FC Midtjylland - Ferencváros. Ak vypadne, čaká ho v play off Európskej ligy víťaz dvojzápasu UE Santa Coloma - FC RFS.

3. predkolo Ligy majstrov 2024/25:

Úvodný zápas:

20.30 ŠK SLOVAN BRATISLAVA - APOEL Nikózia

Rozhodca: Allard Lindhout (Hol.)

Pavol Hofstäder.
Napätie v hokejovom Slovane narastá, akcionári sa bránia: Kto tu klame? Zobraziť článok

Na snímke cyklotrialová show majstra sveta Jána Kočiša z Popradu.
Slovenský reprezentant mal vážnu nehodu: Prvé slová z nemocnice! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk