Posledná nádej pre Slovensko! Biednu medailovú žatvu z Paríža môže zachrániť rodák z Ruska

Vyzerá to na najslabšiu medailovú žatvu v histórii. Slovenskí športovci získali zatiaľ na OH v Paríži jeden cenný kov – bronz. Postaral ...
  • Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Vyzerá to na najslabšiu medailovú žatvu v histórii. Slovenskí športovci získali zatiaľ na OH v Paríži jeden cenný kov – bronz. Postaral sa oň vodný slalomár Matej Beňuš, ktorý skončil v C1 tretí.

V grécko-rímskom zápasení do 74 kg patrí medzi favoritov. Rodák z obce Karman-Sindzikau v Severnom Osetsku reprezentoval v roku 2014-2015 Rusko, od roku 2018 si oblieka dres Slovenska. Salkazanov je vo svojej kategórii favorit a Slovensko bude v sobotu, kedy sú na programe boje o medaily, veriť, že našu medailovú bilanciu v Paríži vylepší. V akcii bude už aj v piatok.

Schmiedlovú v utorok privítali v bratislavskom NTC.
Schmiedlová sa z OH vrátila bodovo naprázdno: Veľavravný odkaz hrdinky z Paríža! Zobraziť článok

„Som veľmi hrdý na to, že môžem reprezentovať Slovensko. Cítim sa tu už ako doma a reprezentujem svoju krajinu. Pretože Slovensko je moja krajina, do ktorej som sa zaľúbil,“ povedal Salkazanov, ktorý je štvornásobným majstrom Európy v rade. Takýto kúsok sa mu podaril ako prvému borcovi. Po zlatej medaily vo Varšave (2021), získal zlato v roku 2022 aj v Budapešti, o rok neskôr v Záhrebe a na najvyšší stupienok vystúpil tento rok aj v hlavnom meste Rumunska Bukurešti. Salkazanov sa netají tým, že v Paríži by rád získal zlato.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk