Hrubého († 69) projekt po troch rokoch končí: Modré krídla Slovana zmiznú z hokejovej mapy!

Modré krídla Slovana končia! V druhej najvyššej hokejovej súťaži už pôsobiť nebudú. Modré krídla Slovan získali licenciu na pôsobenie ...
  • Zdroj: hcslovan

Modré krídla Slovana končia! V druhej najvyššej hokejovej súťaži už pôsobiť nebudú. Modré krídla Slovan získali licenciu na pôsobenie v druhej najvyššej súťaži v auguste 2021.

FOTOGALÉRIA: Modré krídla Slovana

„Modré krídla Slovan odohrali v Tipos SHL tri sezóny, pričom v každej sa dostali do štvrťfinále playoff. Vo svoje premiérovej sezóne 2021/22 obsadili po základnej časti 10. miesto so ziskom 55 bodov, v sezóne 2022/23 vylepšili Modré krídla Slovan svoje postavenie po základnej časti, keď skončili na 6. mieste so ziskom 69 bodov, v sezóne 2023/24 obsadili Modré krídla Slovan 7. miesto so ziskom 67 bodov.

Zatiaľ čo v prvej sezóne mužstvo viedol tandem Rudolf Jendek – Richard Kapuš, v ďalších dvoch rokoch pracovali s tímom tréneri Ján Lipiansky a Tomáš Slovák. Celkom počas troch sezón si druhú najvyššiu súťaž zahralo za Modré krídla Slovan viac ako 80 zväčša mladých hráčov.

Pavol Hofstäder.
Napätie v hokejovom Slovane narastá, akcionári sa bránia: Kto tu klame? Zobraziť článok

S myšlienkou regulárneho B tímu Slovana prišiel po prevzatí klubu v roku 2020 väčšinový akcionár HC SLOVAN pán Rudolf Hrubý, ktorého snahou bolo vytvoriť pre najlepších juniorov ideálny medzistupeň pri prechode do seniorskeho hokeja. Tento projekt Rudolf Hrubý tri roky prakticky sám financoval. Po jeho náhlom odchode – a v súvislosti s očakávanou zmenou akcionárskeho portfólia – sa súčasné predstavenstvo klubu rozhodlo vo finančne náročnom projekte ďalej nepokračovať. Predstavenstvo klubu touto cestou ďakuje všetkým zúčastneným, ktorých osobným pričinením mohla byť táto ušľachtilá myšlienka počas troch sezón uskutočňovaná,“ píše sa v oficiálnom stanovisku klubu na webovej stránke Slovana.

Bude aj počas sezóny Zimný štadión Ondreja Nepelu zívať prázdnotou?
Po Hrubého smrti († 69) rastú Slovanu dlhy. Reakcia STaRZ: Zaplaťte a bude ľad! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk