Otrasná vizitka pre Francúzov: Kanaďan sa po opustení rieky 10-krát povracal!

Organizátori tohtoročných olympijských hier v Paríži majú veľké problémy s riekou Seina, ktorá je dejiskom triatlonu.
  • Zdroj: tasr, paris2024.org

Organizátori tohtoročných olympijských hier v Paríži majú veľké problémy s riekou Seina, ktorá je dejiskom triatlonu.

Znečistenú rieku sa pred štartom hier síce pokúšali vyčistiť, no po prvom daždi bola rieka opäť v katastrofálnom stave. Organizátori sa napriek týmto problémom rozhodli, že triatlon sa v nej uskutoční.

Čoskoro sa však ukázalo, že toto rozhodnutie sa im vôbec nepodarilo. Dôkazom je kanadský triatlonista Tyler Mislawchuk, ktorý si okamžite po opustení rieky začal prechádzať zdravotnými problémami. „Zvracal som raz? Nie, zvracal som 10-krát. Posledné 4 kilometre boli smrteľné. Začalo mi byť zle a bolo mi veľmi teplo, priblížil Kanaďan hrôzostrašné momenty.

Väčšina fanúšikov okamžite predpokladala, že jeho nevoľnosť bola spôsobená splaškami, ktoré sa v rieke nachádzali. Mislawchuk však tvrdí, že najväčším problémom boli vysoké teploty.

Obavy z katastrofálneho stavu rieky má teraz aj Jolien Vermeylenová, belgická triatlonistka, ktorá hovorí, že počas plávania pod mostom, cítila a videla veci, o ktorých by sme nemali príliš premýšlať. Povedala taktiež, že počas plávania sa jej do úst dostalo veľké množstvo vody. „Seina je špinavá už sto let, takže se nedá říct, že by bezpečnost sportovců byla prioritou. To je blbost!,“ vyjadrila sa kriticky.

Kontroverzná boxerka má zálusk na zlato.
Chelifová dala vôbec prvý rozhovor od vypuknutia búrky: Všetkým kritikom posiela jasný odkaz! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk