Beňuša na Slovensku čakalo dojemné privítanie: Šampanské, transparenty a stovky autogramov!

Na Slovensko pricestoval z Paríža už aj najcennejší náklad, aký si naši športovci v prvej polovici hier vybojovali. Vodný slalomár Matej ...

Na Slovensko pricestoval z Paríža už aj najcennejší náklad, aký si naši športovci v prvej polovici hier vybojovali. Vodný slalomár Matej Beňuš (36) sa vrátil domov aj s bronzovou medailou.

Fotogaléria

Už na letisku ho čakali jeho najbližší, ktorí mu pripravili dojemné privítanie. Odtiaľ zamieril rovno na bratislavskú Kuchajdu, kde ho privítal nadšený dav fanúšikov.

Slovenský vodný slalom získal na každej olympiáde minimálne jednu medailu, pričom vďaka Beňušovi sa táto séria nepretrhla. Ako národný hrdina si zaslúžil patričné privítanie, ktorého sa aj dočkal. Najprv ho na letisku Schwechat privítali jeho najbližší. Manželka Ivana priviedla všetkých troch synov - Simona (10), Tobiáša (8) a Sebastiána (5).

Prekvapenie

Najmladší Sebastián hneď skočil otcovi do náručia. „My sme ti pripravili prekvapenie, keď sme tú medailu nakreslili na papier,“ prezradil tatinovi, pričom volal na staršieho brata Simona, nech si aj on ide pozrieť medailu. Ten ju však už videl v Paríži, kde bol otca spolu s mamou povzbudiť. Synovia Mateja na letisku zahltili objatiami a manželka pridala aj sladké bozky.

Francúzsko chce, aby bola olympiáda dokonalá.
Otrasná vizitka pre Francúzov: Kanaďan sa po opustení rieky 10-krát povracal! Zobraziť článok

Chce zlato

Odtiaľ sa presunul na olympijský festival na Kuchajdu, kde ho vítal nadšený dav. Na pódiu nechýbala ani jeho rodina. Matej sa fanúšikom odvďačil tak, že im adresoval poriadnu spŕšku šampanského. „Cítim sa veľmi dobre a som nesmierne šťastný, že tu môžem takto pred vami stáť. Do medailovej postupky z olympiády mi chýba už len zlato, takže verím, že na OH v Los Angeles sa to podarí. Nemám už síce 25, ale pokúsim sa na Slovensko o štyri roky doniesť aj tú vysnívanú zlatú medailu,“ verejne vyhlásil Beňuš.

Fanúšikovia mali následne príležitosť sa s Matejom stretnúť, odfotiť sa s ním a získať jeho podpis na autogramiáde. Slovenský reprezentant mal skutočne čo robiť, keďže nadšených priaznivcov bolo neúrekom.

Cítil veľkú podporu

Matej Beňuš si váži, ako ho ľudia prišli privítať. „Cítil som obrovskú podporu až do Paríža, bola zrejme najväčšia, akú som kedy dostal. A hoci nie som emotívny typ športovca, dobre som si ju uvedomoval a ďakujem za ňu,“ povedal po návrate.

Jakub Grigar obsadil v disciplíne kajak kros 6. miesto.
Tvrdé slová Grigara o kanoistike na Slovensku: Ignorujeme trendy a svet nám uteká! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk