Atlétka Gajanová sa má podľa otca Milana na čo tešiť: Na salaši oslava, v obci čestné občianstvo

Do finále sa síce neprebojovala, čo ju mrzelo, ale aj tak sa zaradila medzi najlepších slovenských športovcov na parížskych hrách.

Do finále sa síce neprebojovala, čo ju mrzelo, ale aj tak sa zaradila medzi najlepších slovenských športovcov na parížskych hrách.

Fotogaléria

Bežkyňa na 800 m Gabriela Gajanová (24) obsadila 11. miesto, pričom časom 1:58,22 min. sa jej podarilo prekonať rekord menovkyne Gabriely Sedlákovej, ktorý vydržal neuveriteľných 37 rokov. Jej otec prezradil, akú oslavu chystá na rodinnom salaši.

Asi niet pochýb o tom, kto bude vyhlásený za najlepšieho slovenského atléta roka, pričom úradujúca vicemajsterka Európy Gajanová určite prehovorí aj do TOP 10 našich elitných športovcov. Na to slovenská Lady GaGa, ako znie jedna z jej nových prezývok, teraz nemyslí. Mrzí ju totiž, že jej ušlo finále osemstovky. „Momentálne u mňa prevláda malé sklamanie, že sa mi nepodarilo postúpiť do finále, ale slovenský rekord je určite kompenzáciou,“ uviedla po pretekoch.

Hrdá je na ňu aj jej najbližšia rodina. „Gabikino semifinále sme sledovali všetci pokope doma na Liptove. Podala veľmi dobrý výkon, jej čas hovorí sám za seba. V nabitej konkurencii sa prebojovať do semifinále, prekonať bradatý národný rekord a obsadiť 11. miesto na svete je veľký úspech,“ povedal otec Milan. Gajanovci už roky prevádzkujú neďaleko Bobrovca rodinný salaš Pastierska.

„Keď sa Gabika vráti z Paríža, určite tam vystrojíme veľkú oslavu. Je čo oslavovať, veď rekordy sa neprekonávajú každý deň. Navyše, zastupiteľstvo Bobrovca ešte v apríli rozhodlo, že jej za zviditeľnenie obce udelí čestné občianstvo, takže aj takejto pocty sa jej dostane,“ pripojil šťastný rodič.

Schmiedlovú v utorok privítali v bratislavskom NTC.
Schmiedlová sa z OH vrátila bodovo naprázdno: Veľavravný odkaz hrdinky z Paríža! Zobraziť článok

Paraguajská plavkyňa Luana Alonsová je považovaná za najkrajšiu športovkyňu olympiády.
Najsexi športovkyňa dostala padáka z olympijskej dediny: Dôvodom bol nočný záťah! Zobraziť článok

Taliansky plavec Thomas Ceccon získal na 100 m znak zlatú medailu.
Z olympijského víťaza bezdomovec? Taliansky plavec Ceccon je hitom internetu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk