Mama Andrea spomína na dcérine začiatky: Bábiky odmietala, na Vianoce chcela samopal!

Bolo jej to súdené?! Cesta športovej strelkyne Vanesy Hockovej (24) na olympiádu sa nezrodila vôbec jednoducho. Ako v rozhovore pre Nový ...
  • Zdroj: Julo Dúbravay

Bolo jej to súdené?! Cesta športovej strelkyne Vanesy Hockovej (24) na olympiádu sa nezrodila vôbec jednoducho. Ako v rozhovore pre Nový Čas uviedla jej mama Andrea, slovenský zázrak z Paríža sa pôvodne venoval úplne inému športu - plávaniu. Zákerné ochorenie však Vanese spravilo škrt cez rozpočet.

FOTOGALÉRIA: Hocková tetovanie

Hocková si získala cez víkend srdcia Slovákov po tom, ako sa jej na OH podarilo prekvapivo vybojovať v skeete skvelé
4. miesto. Jej príbeh sa pritom nerodil vôbec jednoducho.

„V šiestich rokoch som uvažovala, že by som ju dala na nejaký šport. Prišlo mi vhodné plávanie, tak sme ju prihlásili. Venovala sa mu 6 rokov. Keď mala 12 rokov, prestali jej však filtrovať obličky a skončili sme v nemocnici,“ začala na úvod svoje rozprávanie Hockovej mama Andrea pre Nový Čas.

Strelkyňa Hocková mala počas preteku na krku retiazku s olympijskými kruhmi.
Strelkyňa Vanesa Hocková po 4. mieste: Toto si vytetujem na telo... Zobraziť článok

„Zakázali nám akýkoľvek šport a asi rok sa musela liečiť. Lenže už bola prijatá na športovom gymnáziu a nechceli sme, aby ju vrátili na základnú školu. Musela si preto vybrať iný šport, menej fyzicky náročný,“ dodala hrdá mama s tým, že v škole ponúkali aj možnosť jazdectva, no to sa neosvedčilo. „Hneď ako chytila do ruky flintu, tak už ju nepustila. Je to prirodzené vzhľadom na to, že nebola nikdy bábikový typ. Na Vianoce chcela samopal,“ uzavrela s úsmevom mama Andrea.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk