Chelifová dala vôbec prvý rozhovor od vypuknutia búrky: Všetkým kritikom posiela jasný odkaz!

Boxerka Imane Chelifová (25), ktorá sa ocitla v centre genderovej búrky, poskytla exkluzívny rozhovor po prvý raz od rozdrvenia Talianky ...
  • Zdroj: getty images

Boxerka Imane Chelifová (25), ktorá sa ocitla v centre genderovej búrky, poskytla exkluzívny rozhovor po prvý raz od rozdrvenia Talianky na OH len za 46 sekúnd. Alžírčanka pri tom všetkým kritikom adresovala hlasné odkaz, nakoľko jej v žalúdku ležala hlavne šikana.

Kontroverzná atlétka sa počas rozhovoru v arabčine pre SNTV ohradila voči viacerým pálčivým témam súčasnosti. „Posielam odkaz všetkým ľuďom na svete, aby dodržiavali olympijské princípy a olympijskú chartu, aby sa zdržali šikanovania všetkých športovcov, pretože to má obrovské dôsledky," začala svoje rozprávanie Chelifová a jedným dychom pokračovala.

Imán Chálifová v prvom kole zdolala Angelu Cariniovú.
MOV sa zastal boxerky Chalífovej: Vlani ju na MS diskvalifikovali neprávom! Zobraziť článok

„Šikanovanie môže zničiť ľudí, môže zabiť ľudské myšlienky, ducha a myseľ. Dokáže ľudí rozdeliť. A preto vás žiadam, aby ste sa zdržali šikanovania,“ dodala najspornejšia postava tohtoročných OH. Bojovníčka z ringu pri tom myslí v prvom rade hlavne na svoju rodinu.

Golfista Rory Sabbatini bol hviezdou olympijského festivalu.
Olympijsky festival fičí v plnej paráde: Čo všetko môžete na ňom zažiť? Zobraziť článok

„S rodinou som v kontakte dva dni v týždni. Dúfam, že ich toto celé, čo sa deje hlboko nezasiahlo. Boja sa o mňa. Ak Boh dá, táto kríza vyvrcholí zlatou medailou, a to by bola najlepšia odpoveď,“ zastrája sa Chelifová, ktorá však odmietla odpovedať na otázku, či podstúpila aj iné ako dopingové testy, pričom povedala, že o tom nechce hovoriť.

Tenista Lukáš Klein nemohol chýbať v hľadisku na zápasoch svojej lásky Anny Karolíny Schmiedlovej počas OH v Paríži.
Tenista Lukáš Klein o svojej láske a hrdinke z OH Schmiedlovej: S Kajou to chceme skúsiť v mixe! Zobraziť článok

"Nezaujíma ma názor nikoho. Prišla som sem pre medailu a súťažiť o zlato. Určite budem bojovať ďalej," uzavrela Chelifová.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk